Over Dendron

Het woord ‘dendron’ komt uit het Grieks en betekent ‘boom’. Een boom is standvastig, maar ook meegaand in de wind. En een boom biedt bescherming door zijn takken en schaduw. Wij willen dat het Dendron College is als een boom, waar alle leerlingen hun eigen plek kunnen vinden, zich snel thuis voelen en elke dag weer het beste uit zichzelf halen.

In het ruime en goed verzorgde schoolgebouw van het Dendron College krijgen leerlingen op passend niveau les van gekwalificeerde docenten. Van vmbo tot Gymnasium. We werken samen om ieders talent en ambitie te verzilveren.

We stropen de mouwen op. Resultaat is dat (bijna) iedereen die studeert op het Dendron College, door stevige voorbereiding, zijn diploma behaalt! Daar zijn we trots op. Het Dendron College biedt 1 op 1 ondersteuning met focus op loopbaanleren. Van léren leren tot en met de vorming van jou als jongvolwassene.

Het Dendron College is helemaal van deze tijd. We werken doordacht aan onderwijsinnovatie met als doel dat leerlingen leren om de verantwoordelijkheid voor hun eigen leerproces te nemen. We willen constant verbeteren om onze opgebouwde positieve reputatie te borgen.

Je wordt gezien en gehoord. Ook als het even niet mee zit. Er is oprechte individuele aandacht voor elke leerling. Iedereen doet mee! De deur staat altijd open voor leerlingen en ouders. We laten niemand vallen.