Excursies en buitenlesactiviteiten

Er zijn allerhande buitenlesactiviteiten van het Dendron College. Het gaat daarbij om introductieactiviteiten, eindejaarsviering, sportdagen, Spektakel, excursies, langlaufen, werkweken, bezoek aan Disneyland Parijs, wintersportweek en schoolconcerten.

Er wordt naar gestreefd elk leerjaar een evenwichtig programma aan te bieden. De jaarlijkse kerstactie is bedoeld om leerlingen betrokken te houden bij hun omgeving en om vanuit de kerstgedachte goed te doen voor anderen. De filmkring Venray presenteert ieder jaar een zorgvuldig geselecteerd programma van films voor verschillende leeftijdsgroepen. In het begin van het schooljaar kunnen leerlingen abonnementen kopen (A-, B- of C-serie) waarmee films tegen een sterk gereduceerd tarief kunnen worden bezocht.

N.b.:

  • Op initiatief van individuele docenten worden er soms reizen georganiseerd tijdens de vakantie. De school stelt deze initiatieven zeer op prijs, werkt mee aan de organisatie ervan, maar daarmee wordt het geen verplicht schoolreisje. Vrijwilligheid staat hierbij voorop.
  • Een schoolfeest is géén 'Dendron schoolfeest' als het niet binnen het gebouw (Dendron College) wordt gehouden en/of door de schoolleiding wordt aangekondigd.