Op niveau

Leerlingen van havo-3 en vwo-3 kunnen deelnemen aan het verrijkend programma 'Op niveau'. 

Het traject duurt 2 jaar voor havo en 3 jaar voor vwo en bestaat uit:

  • Gastlessen, bedrijfsbezoeken, eendaagse stages in en rond regio Horst aan de Maas.
  • Een Tour de brains met twee bedrijfsbezoeken die passen bij het profiel dat je gekozen hebt.
  • Een uitgebreide persoonlijkheidstest en reflectie daarop.
  • Bewustwording van je sociaal kapitaal aan de hand van een module netwerken.
  • Het volgen van gastcolleges van diverse hbo-opleidingen en universiteiten.
  • Het bezoeken van open dagen.
  • Het volgen van masterclasses van opleidingen en het maken (en uitvoeren) van een persoonlijk plan voor een antwoord op jouw LOB-vragen. 
Op niveau biedt je een wereld aan mogelijkheden en kansen, met een goede begeleiding.
Op Niveau

Wat ga je leren?

Bedrijfsetiquette: Je leert contact leggen met de buitenwereld. Wij helpen je bij het vinden van interessante stageplekken en het solliciteren.

Kies bewust: Je gaat bewust nadenken over jezelf en je plek in de wereld. Leerlingen maken een aantal tests, (o.a. MBTI persoonlijkheid, leerstijl, carrière-ankers, teamrollen). De testuitslagen kun je koppelen aan een breed opleidingenveld en bijbehorende functies.

Ontdek welke beroepen er zijn: We laten je graag zien welke mooie bedrijven en instellingen er in de regio zijn en brengen je in contact met allerlei functies op universitair en hbo-niveau.

Ontdek welke opleidingen er zijn: Oud-leerlingen komen volop vertellen over hun keuzeproces en hun vervolgopleiding. Zo krijg je in een vroeg stadium een goed beeld van je mogelijkheden na het Dendron College en werk je geleidelijk toe naar een vervolgopleiding.

Maak kennis met wat je nog niet kent: We ontvangen wekelijks gastdocenten, gaan op excursie en deelnemers mogen naar behoefte individuele stages doen.

Maak een plan op basis van wat jij wilt onderzoeken: Je mag een persoonlijk plan bedenken en uitvoeren: een reis, een bedrijfsstage, studeren in binnen- of buitenland of iets anders. Als het maar bijdraagt aan wat jij wilt ontdekken over jouw toekomst.

Een plan bijstellen en uitvoeren: Met het uitvoeren van je plan komt er antwoord op een aantal vragen die belangrijk zijn om goede keuzes te maken: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Waar kan ik doen wat ik wil doen? Wie kan me daarbij helpen?

Leerlingen die deelnemen aan Op niveau mogen maximaal 10 lesdagen vrij opnemen voor het uitvoeren van hun persoonlijk plan. Zodra de coronabeperkingen het toelaten, kunnen ze weer hun vleugels uitslaan.

Hebben we je interesse gewekt?
Neem dan contact op met:
Ramona EvertzMarieke Hoebers of Dorien Stals