Sportklas

De sectie Lichamelijke Opvoeding verzorgt een ruim aanbod aan sport- en beweegactiviteiten, zoals lessen lichamelijke opvoeding, sportoriëntatie, ski-kamp, BSM, Naschools Sporten en Dendron beweegt in de regio. Voor het aanbieden van deze sport- en beweegactiviteiten voert het Dendron College sinds februari 2017 het Gezonde School-certificaat "Bewegen & Sport".

Leerlingen maken kennis met zoveel mogelijk sporten en er worden uitdagende en gedifferentieerde vormen gecreëerd, zodat iedereen kan deelnemen op zijn of haar eigen niveau.

  • Sportspelen: Hockey, softbal, volleybal, basketbal, handbal, voetbal
  • Zaalgymnastiek: Lange mat, plankspringen, trampoline springen, rekstok, ringen stil, ringzwaaien, trapezezwaaien, tumblingbaan
  • Atletiek: Duurloop, verspringen, hoogspringen, sprint, discuswerpen, speerwerpen, kogelstoten, shuttleruntest
  • Bewegen & Muziek
  • Zelfverdediging
  • Klimmen
1 (1)

De Dendron Sportklas is er voor alle brugklas- en tweedeklas leerlingen die het leuk vinden om een blokuur per week extra te sporten. Tijdens deze lessen maak je kennis met nieuwe sporten of ga je dieper in op de al wat bekendere sporten. Denk aan boksen, klimmen, mountainbiken, freerunning, handboogschieten of beachvolleybal. Het sportprogramma zal samen met verenigingen en sportaanbieders uit de regio verzorgd worden. Lessen vinden plaats in de Dendron Sporthal of op externe locaties.

Wanneer? De Dendron Sportklas start na de herfstvakantie op de donderdagen van 15.00 tot uiterlijk 16.30 uur.
Hoe vaak? Een blokuur extra gym aan het einde van je eigen lesdag, buiten het reguliere lesprogramma.
Wat kost het? €100,- per schooljaar. Hiervoor krijg je een origineel Dendron Sportklas-shirt en een breed en gevarieerd sportprogramma.


Meer informatie en aanmelden?
Neem contact op met dhr. Kuijpers of dhr. Houben via sportklas@dendron.nl

Dendron beweegt in de regio
Dit is een projectgroep waar iedere leerling zich voor kan opgeven. Dendron beweegt in de regio organiseert maandelijks een sportieve activiteit voor een doelgroep uit Horst aan de Maas. Dit doen ze uiteraard in samenspraak met desbetreffende partner. De groep regelt de gehele voorbereiding, uitvoering en evaluatie. Iedere maand wordt er een sportactiviteit voor een andere doelgroep georganiseerd. Onder lestijd wordt tijd vrijgemaakt om de activiteiten voor te bereiden. Iedere leerling die zich aanmeldt mag meedoen, op 1 voorwaarde: de schoolresultaten moeten in orde zijn.

Olympic Moves
Ieder jaar doet het Dendron College mee met Olympic Moves, een landelijke scholentoernooi. Met meerdere teams in verschillende leeftijdscategorieën, zowel jongens als meiden, doet het Dendron College mee met de volgende sporten: voetbal, volleybal, hockey, veldlopen.