Dendron Media

Van een storyboard maken tot camerawerk, editen en dan zelf interactieve film posters, animaties, websites en apps creëren. Bij Dendron Media gaan leerlingen creatief aan de slag met media, vormgeving en ICT om zo uiteindelijk alle opgedane kennis te integreren in een eindproject.

Onze leerlingen combineren media en digitale technologie om bijzondere dingen te maken die helemaal passen bij deze tijd.

Why?
Apps, websites, filmpjes, podcasts; dit zijn communicatiemiddelen die niet meer weg te denken zijn uit onze maatschappij. Leerlingen zijn vele uren op een dag bezig met media, social media en digitale technologie en bij Dendron Media leren we leerlingen om niet alleen te consumeren, maar om op een creatieve en verantwoorde manier ook zelf te creëren.

How?
Alle leerlingen van Dendron College zijn welkom om mee te doen aan de toelatingsprocedure, in de vorm van een sollicitatie. Hierna kunnen ze kiezen uit de verschillende aangeboden workshops of te wel modules. Elke module bestaat uit een aantal instructielessen, praktijklessen en een eindopdracht.  De eindopdracht moet ingeleverd worden om toegang te krijgen tot een volgende module.

Leerlingen komen 1 ( of meerdere) uren per week bij elkaar om aan hun module te werken. Dit vindt voornamelijk na school plaats, maar kan eventueel in overeenstemming tijdens een ander vak.

What?
Dendron Media bestaat uit 3 leerroutes:
AV - vormgeving met film en geluid zoals trailers, reclame spotjes, films en podcasts
Media & Design - het ontwerpen van onder andere apps en websites
ICT - programmering en codering

Leerlingen kiezen aanvankelijk één leerroute uit, maar zullen gedurende het traject ook modules volgen van een andere route. Zo werkt een leerling aan het vergaren en ontwikkelen van meerdere skills, met altijd een weloverwogen thema of product als eindopdracht.