havo/vwo

De havo duurt 5 jaar en is vooral bedoeld als voorbereiding op het Hoger Beroepsonderwijs (HBO).

Het vwo duurt 6 jaar en is vooral bedoeld als voorbereiding op het Wetenschappelijk Onderwijs (WO). Het vwo bestaat uit het atheneum en het gymnasium

Een havo/vwo leerling heeft de keuze uit 4 profielen. 

  1. Cultuur en Maatschappij (CM)
  2. Economie en Maatschappij (EM)
  3. Natuur en Gezondheid (NG)
  4. Natuur en techniek (NT)

Een profiel bestaat uit een samenhangend onderwijsprogramma dat de leerling voorbereidt op een opleiding aan een hogeschool of universiteit. Elk profiel bestaat uit een gemeenschappelijk deel, het profieldeel en het vrije deel.

Naast de lessen wordt er op het Dendron ook veel aandacht besteed aan sociaal-emotionele ontwikkeling en talenten. Dit gebeurt door projecten, studiedagen en het aanbieden van diverse talentklassen

Cognitief getalenteerde leerlingen
Het Dendron college biedt plusuren aan cognitief getalenteerde leerlingen in de brugklas. In een peergroup wordt gewerkt aan de ontwikkeling van executieve vaardigheden. Middels praktische opdrachten krijgen de leerlingen inzicht in hun persoonlijke vaardigheden. Eigenaarschap en coaching staan hierbij centraal.

Samen met de leerling wordt er gekeken naar de mogelijkheid om de lesstof in reguliere lessen te compacten, waarbij er minder opdrachten gemaakt hoeven worden om tot hetzelfde kennisniveau te komen. Zo ontstaat er tijd om te verdiepen en te verrijken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met maartje.heldens@stichtinglvo.nl.

 

Zelf Keuzes Maken