DELF Scolaire is een wereldwijd erkend examen dat de beheersing van de Franse taal certificeert. Hoe mooi zou het zijn om in deze prachtige taal, die maar weinig mensen goed beheersen, te communiceren. Er zijn maar een paar scholen in Nederland die dit aanbieden!

Vanaf dit schooljaar kun je op het Dendron College de Franse taal ontdekken en verbeteren met het DELF Scolaire-programma. Het DELF (diplôme d’études en langue française) bevestigt de beheersing van luisteren, spreken, lezen en schrijven in de Franse taal. De thema’s zijn afgestemd op het persoonlijke leven en de schooltijd van jongeren. Deze certificering wordt internationaal erkend, is geschikt voor alle leeftijden en blijft levenslang geldig.  

We hebben toegewijde en ervaren docenten die je zullen begeleiden bij het behalen van het gewenste DELF Scolaire niveau: A1, A2, B1 of B2

Vanaf havo-2, Atheneum-2 en Gymnasium-2 kunnen leerlingen meedoen aan de voorbereidingen op de examens Delf Scolaire.

Wat ga je doen?

  • Je Franse taalniveau toetsen en vastleggen door middel van een internationaal erkend examen (niveau A1 t/m B2).
  • Je Franse taalvaardigheid vastleggen.
  • Je Frans verder verbeteren.

Het DELF Scolaire is uitsluitend bestemd voor Nederlandse scholen die zijn aangesloten bij het DELF Scolaire-netwerk. Het Institut français NL en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) hebben in 2020 een convenant gesloten om het DELF Scolaire officieel te bekrachtigen.

Examentraining

Omdat een goed Frans taalniveau alleen niet voldoende is om te slagen, is het belangrijk om ook een examentraining te doen die is afgestemd op het soort opgaven en de beoordelingswijze van het examen.

 

Wil je meer informatie?

Leuk! Stuur dan een e-mail naar Mevr. d.vandersteen@stichtinglvo.nl.