Science

Ben jij een echte onderzoeker en gaat je hart sneller kloppen als het over atomen of zonnestelsels gaat? Dan zit je goed op het Dendron. Bij ons is er veel te doen voor beta-talenten! Hieronder vind je een aantal extra activiteiten rondom wetenschap.

Science Symposium

Een keer per jaar vindt het Science Symposium plaats. Dit symposium organiseren we samen met het Raaylandcollege in Venray. Afgelopen jaar was het Symposium op het Dendron College, komend schooljaar weer op het Raayland College.

Tijdens dit symposium ontdek je van alles over science. Er zijn interessante gastsprekers en er worden spannende proefjes op het podium gedaan. Natuurlijk spelen onze leerlingen ook een belangrijke rol tijdens deze dag. 

Excellentieprogramma's

Voor vwo-leerlingen zijn er mogelijkheden om deel te nemen aan universitaire Masterclasses, Talentprogramma's en het Excellentieprogramma van de Radboud Universiteit Nijmegen. Dit schooljaar zijn er 4 vwo-leerlingen die dit programma volgen, uiteraard onder begeleiding van onze docenten. 

VHTO Speeddaten

VHTO zet zich in om de participatie van meisjes en vrouwen in bèta, techniek en ICT te vergroten. Op het Dendron wordt VHTO speeddaten voor de meisje van leerjaar 3HV en 5VW georganiseerd.

Platform Beta Techniek

Het Dendron College is in 2011 uitgeroepen tot bèta excellente school door Platform Bèta Techniek op basis van 'good practices'.