Techniek is leuk en spannend.

Je onderzoekt, je ontdekt en je leert al doende een prachtig beroep voor de toekomst. We werken op het Dendron met dezelfde moderne apparatuur en materialen die ook in echte bedrijven gebruikt worden. Naast de theoretische lessen zijn er allerlei leuke techniekprojecten waar jij je technische talenten kunt testen in de praktijk.

Je kunt kiezen uit twee technische richtingen: Produceren, Installeren en Energie (PIE) of Bouwen, Wonen en Interieur (BWI).

Techniek is niet alleen leuk om te leren, maar je hebt er later ook heel veel aan. Als je bijvoorbeeld wil doorstuderen, of later een leuke baan wil vinden. Techniek is een slimme keuze, want je kunt er later heel veel kanten mee op!

38

Bouwen, Wonen & Interieur

Bouwen, Wonen & Interieur (BWI) is een richting met veel keuzemogelijkheden. Leerlingen oriënteren zich in verschillende richtingen om zo te gaan ontdekken wat ze echt leuk vinden.

Zo leren ze het ontwerpen en maken van eigen meubels en interieur opdrachten. Maar gaan de leerlingen ook metselen, schilderen timmeren en  houden ze zich bezig met creatieve technieken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende machines, zoals snijplotters, 3d printers, lasersnijmachine’s en vele houtbewerkingsmachines.

Het is een uitdagende opleiding met vele mogelijkheden voor iedereen die graag praktisch maar ook theoretisch bezig wil zijn.  Dus hou jij van mooie, creatieve, en uitdagende projecten, dan is Bouwen, Wonen & Interieur de ideale plek voor jou!

42

Produceren, Installeren en Energie

Bij het profiel Produceren Installeren en Energie (PIE) werk je aan metaal-, elektro- of installatietechniek.

De wereld om ons heen verandert snel. Wat de wondere wereld van de techniek ons vandaag te bieden heeft, is morgen misschien al weer oud. Bedrijven vragen dan ook om veelzijdige talenten die mee gaan met de ontwikkelingen en snel kunnen schakelen.

Tijdens de uitdagende lessen op de afdeling PIE staat het ontdekken van jouw kwaliteiten en het maken van keuzes centraal.

45