Inloggen ICT faciliteiten op school.

Leerlingen kunnen kosteloos gebruik maken van gedeelde computers en laptops voor het raadplegen van digitaal lesmateriaal en de bijbehorende software. 

Computers en laptops in les- en computerlokalen mogen alleen gebruikt worden wanneer de docent in dezelfde ruimte aanwezig is. Zelfstandig (zonder docent) aan een computer werken mag alleen in ons Open Leercentrum (OLC) op eerste verdieping (E34).

Wifi voor je eigen smartphone, tablet of laptop

1. Maak verbinding met Wifi netwerk eduroam.
2. Vul bij "identiteit" je volledige gebruikersnaam in (dus ...@leerling.dendron.nl).
3. Vul het bijbehorende wachtwoord in.

Tip: Voorkom dat je telefoon overschakelt naar Stichting LVO Gasten of Stichting LVO BYOD en verwijder/vergeet deze WiFi netwerken op je telefoon.

2 (1)

Printen en scannen

Met toestemming van een docent mag je gebruik maken van de print-, kopieer- en scanfaciliteiten op school. In principe hoef je deze kosten niet te betalen, tenzij er misbruik en/of hele grote opdrachten via je PIN code geregistreerd worden.

FollowMe Printers
Deze printers staan in de gangen en openbare ruimtes. Standaard printen deze printers dubbelzijdig en zwart/wit. Dit kun je wijzigen bij het geven van de printopdracht.

1. Vanaf de computer/laptop stuur je een printopdracht naar FollowMePrinter.


2. Loop met je persoonlijke PIN code naar een FollowMe printer en volg de aanwezige instructies op.

Deze machines kunnen ook kopiëren en scannen, de uitleg vind je op een poster bij de printer.

Direct Printers
In een aantal computerlokalen is een Direct Printer aanwezig. In tegenstelling tot de FollowMe Printer komen alle opdrachten naar een Direct Printer er direct uit na het ingeven van de PIN code.

Printen vanaf privé apparaat
Via print@stichtinglvo.nl kun je vanaf een privé computer, laptop, tablet of smartphone een printopdracht aanleveren bij de FollowMe Printers.

1. Stel je document op in bijvoorbeeld Word Online
2. Plaats het te printen document in je OneDrive Online
3. Ga naar Outlook Online en maak een 'Nieuw bericht' aan
5. Vul bij 'Aan' in: print@stichtinglvo.nl
6. Klik op 'Bijvoegen' en vervolgens op 'In cloudlocaties zoeken' 
7. Verzend je bericht.
8. Loop met je persoonlijke PIN code naar een FollowMe printer en volg de aanwezige instructies op.

TIP: Komt een document anders uit de printer dan verwacht? Maak dan eerst een PDF-bestand van het document en verstuur dat naar print@stichtinglvo.nl.

Inloggen ICT faciliteiten op school

Leerlingen kunnen inloggen op onze systemen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Je inloggegevens zijn persoonlijk, dus inloggen op de inloggegevens van iemand anders is niet toegestaan.

Gebruikersnaam: Gelijk aan je e-mail adres, dus ...@leerling.dendron.nl. Het gedeelte voor @ is voldoende om in te loggen.
Wachtwoord: Je bent zelf verantwoordelijk voor het geheimhouden van je eigen wachtwoord. Wanneer de kans bestaat dat je wachtwoord bij anderen bekend is, dien je je wachtwoord direct te wijzigen.

Je kunt je wachtwoord op twee manieren wijzigen:
  1. Ga naar de Wachtwoord Self Service. Klik op Eenmalig registreren en volg de instructies op het scherm. Vervolgens kun je via internet op je mobiel, thuis en op school je wachtwoord opnieuw instellen of wijzigen.
  2. Of gebruik onze computers/laptops:
    • Druk tegelijkertijd op: Ctrl + Alt + Del
    • Klik op 'Wachtwoorden wijzigen' en volg de instructies op het scherm.