6 pijlers10.png
icoon3.png

Groep 7/8

Hoi! We hopen snel kennis met je te kunnen maken, je zult je snel thuis voelen op onze school. Voor ons is jouw talent belangrijk, je wordt gezien en gehoord, ook als het even niet meezit. Iedereen doet mee en de deur staat altijd open voor jou en je ouders. Je bent van harte welkom!
icoon2.png

Belangrijke data in 2018/2019

Belangrijke data in 2018/2019

Hele schooljaar: bezoek aan basisscholen
Op verzoek van de basisscholen komen wij op bezoek voor een voorlichtingsavond. De datum wordt via de basisschool aan de leerlingen van groep 8 bekend gemaakt.

Dinsdag 28 augustus
Voorlichtingsavond masterclass/VWO+
Leerlingen uitgenodigd worden voor de masterclass krijgen via de basisschool een uitnodiging.
Aanmelden kan bij de teamleider van de brugklassen, Annette Cox.

Vrijdag 9 november - Meeloopdag groep 8
Leerlingen van groep 8 komen de met de klas een ochtend of middag meelopen.

Donderdag 7 februari - Open huis (16.30-20.30 uur)
Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen op het Dendron. Het Open Huis is speciaal bedoeld voor leerlingen van groep 7/8 en hun ouders. We hebben twee routes die je kunt bekijken: de vmbo-route en de havo/vwo-route. Als je nog niet weet welke leerweg je gaat volgen of als je alles wilt zien: dat mag natuurlijk ook.

Maandag 18 en dinsdag 19 maart: aanmelden nieuwe leerlingen (16.30- 19.00 uur)
Maandag 18 maart - Aanmeldingsavond
Dinsdag 19 maart -   Aanmeldingsavond

Woensdag 19 juni - Kennismakingsmiddag nieuwe brugklassers

Vragen?

Neem voor alle vragen contact op met Annette Cox, teamleider brugklassen. Dit kan via a.cox@dendron.nl of via 077 - 39 70 880.

icoon3.png

Aanmelden schooljaar 2019-2020

Op 18 en 19 maart 2019 kun je je tussen 16.30 en 19.00 uur komen aanmelden. In de Junioraula zitten de mentoren van de brugklas klaar om jullie in te schrijven op het Dendron College. Het is handig als je je inschrijfformulier, dat je op de basisschool krijgt, meebrengt en een kopie van je ID-kaart (tweezijdig) of paspoort.


Je mag bij de aanmelding twee leerlingen opgeven, bij wie je graag in de klas komt.

Wil je vwo+ gaan doen, dan is er ook een motivatiegesprekje op deze avond. Daar vertel je waarom je zo graag vwo+ wilt gaan doen. Wij willen dan ook graag aan jou uitleggen wat wij verwachten van de vwo+-leerling. Je ouders mogen daarbij aanwezig zijn.

icoon6.png

Groot en klein tegelijk

De school is groot, maar voelt toch klein. Onze brugklassers wennen snel en gaan met plezier naar school. In het eerste jaar heb je vooral les in het kleine gebouw, het Junior College.

Dit gebouw ligt achter het grote hoofdgebouw. Er is een aula waar je tussen de middag je lunch kunt eten.  Ook is er een fietsenkelder, speciaal voor onze nieuwe leerlingen. Als je iets wilt vragen, dan kun je terecht bij de juniorreceptie.

Wil je weten wat we allemaal voor extra's doen? Bekijk dan hier de informatie over talenten.


Bekijk onze virtuele tour.

icoon5.png

Masterclass Game Academy

Als je erg leergierig bent en veel interesses hebt, is de Dendron Masterclass vast iets voor jou!

Onze  Masterclass is een Game Academy. ‘Game’ omdat het leuk is en met spellen te maken heeft, ‘Academy’ omdat het ook gaat over nadenken en puzzelen. We gaan bijvoorbeeld aan de slag met virtual reality en kansberekenen, maar we gaan ook in het technieklokaal een maquette bouwen.

Nieuwsgierig? Lees hier meer

 

icoon4.png

Sport

Als je veel van sport houdt, zit je goed op het Dendron! Wij bieden veel sportactiviteiten, zowel tijdens als na school. Dit is een breed sportprogramma waar zoveel mogelijk verschillende soorten sporten worden aangeboden. Deze clinics worden gegeven door verenigingen en commerciële sportaanbieders.

Vanaf de bovenbouw havo/vwo kun je bovendien kiezen voor het vak Bewegen, Sport en Maatschappij, waarbij je twee uur extra sport per week. Je verdiept je in de sport en krijgt ook een uur theorie per week en er zijn praktijkopdrachten.  

Leerlingen van alle leerjaren kunnen zich aansluiten bij "Dendron beweegt in de regio". Dan beleef je sport weer op een andere manier. Samen met de anderen organiseer je dan sportactiviteiten voor allerlei mensen buiten de school. Kortom: genoeg beweging op het Dendron!

 

icoon2.png

Krachtig naar de brugklas, voor kinderen uit groep 8

Deze workshop is voor alle kinderen uit groep 8, die opzien tegen de overstap naar de brugklas.

Als je straks naar de brugklas gaat is alles nieuw.
Je klasgenoten, de docenten, de school, de regels en ga zo maar door.
Op het schoolplein ben je nu de oudste, straks de jongste.

Spannende tijd? Jazeker, maar ook een hele leuke tijd!

Lees hier meer over de workshop.