Elke leerling start in de meest geschikte brugklas.

Op het Dendron College kun je vrijwel alle vormen van het voortgezet onderwijs volgen: vmbo, havo en vwo.

Dakpanklassen
Wij vinden het belangrijk dat je op een goede plek terecht komt. Daarom werken we met dakpanklassen. Die gecombineerde brugklassen geven je de mogelijkheid je keuze voor je definitieve schoolniveau een jaar langer uit te stellen. Dit geeft je de ruimte om te laten zien wat je kunt en samen kunnen we ontdekken welk niveau het beste bij je past en waar je vanaf leerjaar 2 in verder gaat.

Basisschooladvies
We hebben een passende brugklas bij elk basisschooladvies. Hieronder zie je welke leerstroom bij welk advies past.

Brugklas

Leerstroom

Basisschooladvies

vmbo b/k

vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg

vmbo b of vmbo b/k
(vmbo k)

vmbo k/t

vmbo kaderberoepsgerichte en theoretische leerweg

vmbo k of vmbo k/t
(vmbo t)

vmbo t/havo

vmbo theoretische leerweg en havo

vmbo t of vmbo t/havo
(havo)

havo/vwo

havo en vwo

havo of havo/vwo

vwo

vwo

vwo of vwo+*

* Heb je een vwo+ advies, dan krijg je een maatwerkprogramma. Samen met de mentor/coach bekijken we binnen welke vakken er ruimte is om met je talenten aan de slag te gaan. Daarnaast krijg je bij het ontdekatelier verrijkingsstof aangeboden.

Ook voor andere leerlingen is het mogelijk om een maatwerkprogramma te volgen. Dit zal altijd in overleg met de leerling en ouders opgesteld worden.

Wil je meer weten?
Neem contact op met Kristel Gubbels via brugklas@dendron.nl. Bellen kan natuurlijk ook altijd 077-3970880.

Mentor

Bij iedere klas hoort een mentor. De mentor is heel belangrijk voor je. Die maakt je in het begin van het schooljaar wegwijs in de school en is voor jou en je ouders het belangrijkste aanspreekpunt. Behalve een vak geeft je mentor ook wekelijks een of meerdere mentorlessen waarin allerlei zaken rond studie en school met jou en je klas besproken worden. Daarnaast helpt de mentor je mee met het aanpakken van je studie, het plannen en het maken van je huiswerk.

In de brugklas

Na de zomervakantie begint het schooljaar. In de eerste week (introductieweek), leer je met je nieuwe klasgenoten de school kennen. Zo krijg je een speurtocht door de school, krijg je informatie over hoe je rooster werkt of wat je moet doen als je ziek bent. Bovendien ga je kennismakingsspelletjes doen met je klas en je mentor. Daarnaast maak je kennis met het dorp en volg je alvast de eerste ICT-lessen, zodat je weet hoe de wifi werkt en hoe je je laptop bij ons kunt gebruiken. Je volgt als brugklasser je lessen zoveel mogelijk in een vast gedeelte van de school. In dit gedeelte is ook onze junioraula die vrijwel alleen door de brugklasleerlingen gebruikt wordt. Hier kun je tussen de middag je lunch eten. Bij de receptie kun je met al je vragen terecht, ze vinden daar geen enkele vraag vreemd.

Leerlingen uit leerjaar 1, 2 en 3 ontvangen van de school een planagenda waarin ze hun huiswerk en andere afspraken kunnen inplannen. Je hoeft dus geen agenda te kopen.