Samen leren. Samen leven.

We zijn een samenleving in het klein, die in verbinding staat met de wereld om haar heen. Dit laten we zien met onze kernwaarden kwalitatief goed onderwijs, persoonlijke groei en verbinding.

 

Kwalitatief goed onderwijs

Kwalitatief goed onderwijs is zo veel meer dan ervoor zorgen dat leerlingen hun papiertje halen. Het gaat om kritisch blijven kijken naar de best mogelijke invulling van het onderwijs. Om inspirerende lessen en mensen, om vrijheid om keuzes te maken en kaders die ervoor zorgen dat we weten wat we van elkaar mogen verwachten. Onderwijs is in ontwikkeling blijven, zodat we keuzes blijven maken die bij ons passen.

 

Persoonlijke groei


Persoonlijke groei betekent niet dat je er alleen voor staat. Juíst samen zorgen we ervoor dat individuelen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Want we laten elkáár groeien. We oefenen met leren leren, leren leven en leren kiezen. En oefenen betekent dat je valt en weer opstaat, dat je iets nieuws probeert en het nog eens doet als het de eerste keer niet lukt.

Verbinding


Goed onderwijs maak je samen. Verbinding is meer dan samen ergens mee bezig zijn. Het gaat om in gesprek blijven met elkaar, de ander écht zien en op de hoogte blijven van wat er speelt in de school, bij de leerlingen, binnen het team en de wereld om ons heen. Verbinding draait om interesse in elkaar. We verrijken én verbreden onze wereld ermee. We maken oprecht contact met elkaar en gaan respectvol met elkaar om.