11-4-2024 donderdag 11 april 2024

Markeren, samenvatten, stof doorlezen: veel leerlingen doen vooral dat als ze leren voor hun examen. Maar werkt het eigenlijk wel? Wat zegt de wetenschap?

De webinar van Gino is opgenomen en de opname is online gezet. Bekijk de webinar.

Wie de stof keer op keer doorleest, houdt zichzelf een beetje voor de gek. Je denkt dan dat je de stof begrijpt omdat je deze herkent. In werkelijkheid smelt de informatie in het geheugen al snel als sneeuw voor de zon. Wat wel werkt om je goed voor te bereiden op het eindexamen? Hoogleraar Effectief leren Gino Camp legt het je dinsdag 9 april van 19.00 uur - 20.00 uur allemaal uit in zijn webinar: Beter leren voor het eindexamen…voor ouders en leerling.

Tussendoor vragen stellen via de chat mag. Wat we vast kunnen verklappen: goed leren is gespreid studeren en oefenen, oefenen en nog eens oefenen. En zeker: daar kún je als ouder bij helpen.

Prof. dr. Gino Camp is hoogleraar Effectief leren.
Hij legt zich al 15 jaar toe op het toepassen en toegankelijk maken van wetenschappelijke kennis over hoe leren werkt in de praktijk voor zowel leerlingen/studenten, professionals en docenten. Naast onderzoeker is hij ook een bevlogen docent en ontving daarvoor van de Erasmus Universiteit de Onderwijsprijs. Hij is medeauteur van het boek Wijze Lessen, onderwijsboek van het jaar in 2019. In datzelfde jaar ontving hij een Comenius Teaching Fellowship gericht op het implementeren van een digitale tool voor effectief studeren aan de Open Universiteit.