3-4-2024 woensdag 3 april 2024

1 op de 5 Nederlandse jongeren tussen de 12 en 25 jaar heeft het afgelopen jaar gevapet. Uit onderzoek van het Trimbos-instituut blijkt dat twee derde van de jongeren die maandelijks vapet ook gewone sigaretten rookt. Tijd voor actie dus! Daarom organiseren preventiewerkers van Vincent van Gogh (VVGI) de talkshow 'vapen: daar zit een luchtje aan!' op woensdag 3 april 2024 om 19.30 uur tot 20.30 uur.

Tijdens de talkshow bespreken we wat jij als ouder, leerkracht, vrijwilliger of professional kan doen om met deze zorgelijke trend om te gaan. Waarom worden jongeren zo aangetrokken tot vapen en wat zijn nu eigenlijk de risico’s? Er zit dus wel degelijk een luchtje aan.

Vincent van Gogh-preventiewerkers Emmy Zegers en Glenn Schellekens begeleiden de talkshow als hosts en geven tips over wat jij kan doen om jongeren te beschermen. Inhoudelijk expert Hein Hendriks geeft uitleg over wat een vape nu eigenlijk is en wat het doet.

De hosts gaan in gesprek met verschillende gasten:

  • Dr. Linda van Eijsden, longarts in het ziekenhuis SJG Weert
  • Jongerenwerkers van Wel.kom Roermond en Synthese Venray
  • Ouders
  • Leerkrachten

Vragen?
Stel ze aan onze inhoudelijke experts in de live chat.

Meld je aan.