Fleurige taferelen in plaats van grijze bedoening.

29 april 2021

De oerlelijke ‘kasteeltunnel’ bij Huys ter Horst is veel Horstenaren al sinds jaar en dag een doorn in het oog. Een fleurig tegelmozaïek van Lotte Ambrosius, leerling van het Dendron College, brengt daar nu verandering in.Grauw, grijs en vol met graffiti. Bepaald geen visitekaartje voor de historische kasteelruïne van Horst of de natuur van de Kasteelse Bossen. Toch is het viaduct aan de Kasteellaan min of meer de toegangspoort voor beide. Tot ergernis van menig Horstenaar, want het tunneltje is nooit een plek geweest waar inwoners trots op kunnen zijn.


Kunstklas
Jolanda Nabben, die samen met collega Jenny Dirckx verantwoordelijk is voor de kunstklas van het Dendron College, heeft zich ook altijd gestoord aan het lelijke tunneltje. Wandelend door de Kasteelse Bossen kreeg ze het idee om leerlingen van ‘haar’ kunstklas iets moois van dit viaduct te laten maken. „De gemeente Horst aan de Maas was meteen enthousiast en wilde direct beginnen. Maar in de praktijk heeft het nog drie jaar geduurd voordat we tegels konden gaan plakken”, zegt Nabben.

Lees het hele artikel

< Terug naar nieuwsoverzicht