Eindexamenleerlingen hebben moeite met maken van studiekeuze

22 april 2021

Ime Rötjes uit Blitterswijck is eindexamenleerling op het Dendron College in Horst. Ze is van plan om communicatie en multimedia design te gaan studeren. "Ik ben slecht in keuzes maken en bang dat ik de verkeerde keuze maak.

Doordat alles online wordt georganiseerd kun je geen sfeer proeven bij de opleiding en school, terwijl dat juist erg belangrijk is. Ondanks dat de scholen dit erg goed oppakken en hun best doen om de aankomende studenten zo goed mogelijk te informeren, mis je het 'gevoel' dat je normaal gesproken bij een open dag krijgt. Verder is het aanbod in opleidingen echt enorm groot en dat maakt het nog extra moeilijk om de juiste keuze te maken. Ik ben nog nooit op die school geweest en heb er geen sfeer kunnen proeven. Mijn keuze voor de school is gebaseerd op filmpjes van YouTube. We zullen in september zien of ik me er thuis voel en dus de goede keuze heb gemaakt."

 

Lees het hele artikel in HALLO Venray

< Terug naar nieuwsoverzicht