Rooster vanaf 1 maart 2021

24 februari 2021

Beste leerlingen, ouder(s), verzorger(s),

De scholen mogen weer (een beetje) open! Dat is fijn voor iedereen!

Daarnaast is het wel zo, dat het even puzzelen was over hoe we dat gaan doen, want ook voor leerlingen onderling geldt de afstand van 1,5 meter. Dat betekent dat niet iedereen elke dag naar school kan komen, want zoveel ruimte hebben we niet. Maar als alle leerlingen om de andere dag naar school komen, hebben we wel ruimte genoeg.

De komende veertien dagen, met ingang van aanstaande maandag 1 maart, zien er voor alle leerlingen als volgt uit.

Je komt om de andere dag naar school, dus dat kan zijn: maandag – woensdag – vrijdag – dinsdag – donderdag, of in de andere volgorde: dinsdag – donderdag – maandag – woensdag – vrijdag. Zo heb je in twee weken alle lessen een keer live kunnen volgen. In Somtoday kun je zien waar je moet zijn (een icoontje van een camera in je rooster in Somtoday betekent dat je thuis blijft). Vandaag of morgen kun je je rooster voor de volgende week bekijken.

Dit geldt voor alle leerlingen, ook voor de leerlingen die in de eindexamenklassen zitten, en ook voor de leerlingen die op dit moment elke dag naar school komen. Iedereen komt om de dag naar school naar de reguliere les.

Sommige leerlingen hebben PTA-toetsen, op een dag dat ze thuis online les volgen. Ze komen dan alleen voor die toetsen naar school. Dat betekent wel dat je bepaalde lessen niet zult kunnen volgen, omdat je tijd nodig hebt om te fietsen.

Op school krijg je les in (ongeveer) halve klassen of groepen – al zullen de gedeelde clusters soms wel verschillend van grootte zijn.

LO lessen zullen buiten gegeven worden, dus houd daar rekening mee als je je spullen gaat pakken.

Op de dagen dat je niet naar school kunt komen, studeer je vanuit huis, volgens het gewone lesrooster. De docent zal tijdens de instructie te volgen zijn in MS Teams. De rest van de lestijd werk je zelfstandig verder aan dat vak.

Op school is het belangrijk dat je de regels volgt. Als je klachten hebt, blijf je thuis, en laat je je testen. Je draagt overal een mondkapje, behalve als je zit. Je wast je handen vaak. En je houdt afstand tot de docent en tot elkaar: in het lokaal en in de aula ga je zitten op 1,5 meter afstand van elkaar, en ook in de gangen houd je je aan die afstand. Ga als het enigszins kan in de pauze en in tussenuren naar het schoolplein buiten.

Dit doen we zo de eerste twee weken. Op maandag 15 maart hebben de leerlingen vrij, en heeft het personeel een ontwikkeldag. Daarna begint de toetsweek (PTA- en voortgangstoetsen) voor de bovenbouw (vmbo 3 en 4, havo 4 en 5, vwo 4, 5 en 6): van 16 tot 26 maart. Over de organisatie en planning daarvan hoor je later meer.

Voor de andere leerlingen gaan de lessen door in die weken. Er zal voor hen later een vorm van toetsweek gepland worden, zodat leerlingen zich daar beter op kunnen voorbereiden. Dat betekent ook dat de rapporten en de oudergesprekken later gepland zullen worden dan was aangekondigd. Ook hierover volgt later nog meer informatie.

We hopen dat we jullie hiermee voldoende hebben geïnformeerd, en we hopen dat jullie er net zoals wij naar uitkijken om ons en elkaar weer te ontmoeten. Ook met de nieuwe maatregelen gaan we er samen het beste van maken, jullie en wij.

Tot volgende week!

Met vriendelijke groeten,

Zwanetta Por

Rector

< Terug naar nieuwsoverzicht