Somtoday en ItsLearning

Het Dendron College maakt vanaf dit schooljaar gebruik van Somtoday en ItsLearning. Hieronder wordt toegelicht hoe je hierop kunt inloggen. 

Somtoday

Somtoday is ons Leerling Administratie Systeem (LAS) en Leerling Volg Systeem (LVS). In Somtoday kunnen leerlingen en ouders het lesrooster, cijfers, aan- en afwezigheid, NAW-gegevens en het huiswerk inzien.

Inloggen

Via deze website kun je inloggen op Somtoday: lvoa.somtoday.nl

  1. Vul je volledige gebruikersnaam (inlognaam die je gebruikt om op school in te loggen, dus DD123456@leerling.dendron.nl)
  2. Vul het bijbehorende wachtwoord in

Somtoday App

De Somtoday-apps in de app-store van je telefoon en/of tablet kunnen (nog) niet gebruikt worden. In de loop van schooljaar 2019-2020 activeren we de Somtoday-apps. Als het zover is dan sturen we je een berichtje.


Itslearning

Itslearning is onze Elektronische Leeromgeving (ELO). In Itslearning krijgen leerlingen per vak toegang tot o.a. een planner/studiewijzer en het digitale lesmateriaal uit het bij Iddink bestelde boekenpakket. Daarnaast kunnen vakdocenten ook gebruik maken van digitale toetsen/overhoringen, taken klaarzetten of opdrachten die digitaal ingeleverd moeten worden.

Inloggen

Via deze website kun je inloggen op Itslearning: lvo.itslearning.com

  1. Klik vervolgens op Aanmelden met LINC (Office 365) account.
  2. Vul je volledige gebruikersnaam in (dus DD00000000@leerling.dendron.nl)
  3. Vul het bijbehorende wachtwoord in

Itslearning App

De Itslearning App geeft leerlingen toegang tot Itslearing op het apparaat dat zij het meest gebruiken. De Itslearning App is te downloaden uit de app-stores:

    


Overstap van Magister

Met ingang van 2019/2020 hebben we de overstap van Magister naar Somtoday en naar Itslearning gemaakt. Magister is sinds 12 juli 2019 niet meer bereikbaar.