Somtoday en ItsLearning

Het Dendron College maakt vanaf dit schooljaar gebruik van Somtoday en ItsLearning. Hieronder wordt toegelicht hoe je hierop kunt inloggen. 

Somtoday

Somtoday is ons Leerling Administratie Systeem (LAS) en Leerling Volg Systeem (LVS). In Somtoday kunnen leerlingen en ouders het lesrooster, aan- en afwezigheid, NAW-gegevens en het huiswerk inzien. De cijfers zijn over enkele weken ook zichtbaar in Somtoday.

Waar vindt u Somtoday?

Somtoday werkt op 2 manieren:

Er is een app voor ouders en een app voor leerlingen. Beiden zijn te downloaden via de Google Playstore en de App Store. De app werkt op de telefoon en tablet.

 

Hoe kunt u inloggen:

Kies als schoolnaam LVOa

Vul de gebruikersnaam en wachtwoord in zoals u deze per mail heeft ontvangen van school. Deze mail wordt aan alle ouders verzonden op donderdag 5 september. Heeft u geen mail met inloggegevens ontvangen? Neem dan contact op met de school via: ApplicatiebeheerSomtoday@dendron.nl.

 

Kijk hier voor de uitgebreide handleiding van de Somtoday App.

 

 


Itslearning

Itslearning is onze Elektronische Leeromgeving (ELO). In Itslearning krijgen leerlingen per vak toegang tot o.a. een planner/studiewijzer en het digitale lesmateriaal uit het bij Iddink bestelde boekenpakket. Daarnaast kunnen vakdocenten ook gebruik maken van digitale toetsen/overhoringen, taken klaarzetten of opdrachten die digitaal ingeleverd moeten worden.

Inloggen

Via deze website kun je inloggen op Itslearning: lvo.itslearning.com

  1. Klik vervolgens op Aanmelden met LINC (Office 365) account.
  2. Vul je volledige gebruikersnaam in (dus DD00000000@leerling.dendron.nl)
  3. Vul het bijbehorende wachtwoord in

Itslearning App

De Itslearning App geeft leerlingen toegang tot Itslearing op het apparaat dat zij het meest gebruiken. De Itslearning App is te downloaden uit de app-stores:

    


Overstap van Magister

Met ingang van 2019/2020 hebben we de overstap van Magister naar Somtoday en naar Itslearning gemaakt. Magister is sinds 12 juli 2019 niet meer bereikbaar.