Uitslag scholierenverkiezingen

14-3-2022

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen hebben we afgelopen week met onze school meegedaan aan de scholierenverkiezingen. Alle leerlingen uit de bovenbouw konden hun stem uitbrengen in de mediatheek, dat fungeerde als stemlokaal.

De scholierenverkiezingen worden landelijk georganiseerd door Prodemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. Deze schaduwverkiezingen geven een indruk hoe de Nederlandse politiek eruit zou zien als jongeren het voor het zeggen hadden en blijken doorgaans een “verrassend goede voorspellende waarde” te hebben voor de uitslag van de echte verkiezingen, aldus Prodemos. Volgende week zal blijken of dat ook dit jaar weer opgaat.

Van de 865 leerlingen die mochten stemmen, hebben 628 leerlingen daadwerkelijk gestemd. D66/GroenLinks kwam hierbij als winnaar uit de bus met 23,4% van de stemmen, nipt gevolgd door de VVD met 22,1% van de stemmen.

Foto Stembus