26-1-2022

Beste leerlingen, ouder(s)/verzorger(s), Het kabinet heeft in de persconferentie van 25 januari versoepelingen aangekondigd in verschillende sectoren, waaronder in het onderwijs.

Alle maatregelen die vanaf 26 januari gelden, staan op de website van de rijksoverheid.

Onze school blijft open voor fysiek onderwijs.

Quarantaineregels vanaf 27-1-2022

De quarantaineregels voor het onderwijs zijn versoepeld. Vanaf nu hoeven leerlingen die in contact geweest zijn met iemand die besmet is met het coronavirus niet in quarantaine. Leerlingen die positief getest zijn of klachten hebben die op corona wijzen, blijven thuis. De rest van de klas krijgt les op school. Kijk voor de actuele quarantaineregels in de Quarantainecheck. We adviseren leerlingen en medewerkers om minstens twee keer per week een zelftest te doen. Zelftesten is altijd vrijwillig.

Basisregels

  • Leerlingen houden zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van medewerkers;
  • Medewerkers houden 1,5 meter afstand van elkaar;
  • Volg de looproutes in de school;
  • Draag een mondmasker als je je door de school verplaatst, als je op je plek zit in de klas, mag het mondkapje weer af;
  • Was/desinfecteer vaak en grondig je handen;
  • Hoest en nies in je elleboog;
  • Ventileer voldoende;
  • Leerlingen met neusverkoudheid of andere coronaklachten doen een zelftest. Als de test positief is, gaan ze naar de GGD-teststraat en blijven thuis. Met een negatieve zelftest mogen ze naar school, maar het dringende advies is wel om bij klachten dagelijks een zelftest te doen.

 

Hoe verder?
De huidige maatregelen gelden zes weken. Het kabinet neemt op 8 maart een nieuwe beslissing over de maatregelen. We laten jullie weten wat dit tegen die tijd betekent voor onze school. Heb je vragen? Stel deze gerust aan je mentor.

Het is een grote opluchting dat we niet meer bij drie besmettingen een klas naar huis hoeven te sturen. We kunnen het onderwijs op school zo beter organiseren voor de leerlingen. We blijven in contact met de GGD over het aantal besmettingen. Mocht de GGD ons adviseren om toch over te schakelen op online onderwijs, dan informeren wij u hierover.

Alle medewerkers van de school zetten alles op alles om het onderwijs goed aan te blijven bieden.

Met vriendelijke groet,

Zwanetta Por
Rector