De school is weer open na de Kerstvakantie!

4-1-2022

Beste leerlingen, beste ouder(s)/verzorger(s), Om te beginnen wensen we jullie een goed en gezond 2022 toe. We hopen dat jullie prettige Kerstdagen en een goede jaarwisseling hebben gehad en dat deze periode van rust jullie nieuwe energie geeft om de studie succesvol voor te zetten! Gisteren werd het goede nieuws bekend dat onze school vanaf maandag 10 januari 2022 weer open mag om leerlingen te ontvangen voor onderwijs. Voor het voortgezet onderwijs gelden dezelfde regels als voor de kerstvakantie (met uitzondering van de week voor de vakantie waarin de scholen gesloten waren).

Wellicht ten overvloede zetten we de belangrijkste informatie nog even op een rij:

  • De algemene maatregelen blijven van kracht: handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, en goed ventileren.
  • Leerlingen en medewerkers met een milde neusverkoudheid of andere coronaklachten blijven thuis en testen zich.
  • Leerlingen van het voortgezet onderwijs dragen mondkapjes in de gang, net als het onderwijspersoneel.
  • Voor alle leerlingen van het voortgezet onderwijs en al het onderwijspersoneel in de scholen geldt: twee keer per week thuis een preventieve zelftest doen, zo nodig met behulp van ouders of andere verzorgers. Als de test positief is, gaat de persoon en de rest van het gezin in quarantaine en laten zich testen in de GGD-teststraat. Als de test negatief is, kan de leerling of leraar naar school. Dit dringende test-advies geldt voor iedereen, dus ook voor gevaccineerden.
  • Daarnaast gelden in de scholen nog steeds de basismaatregelen. Dat betekent o.a.; volwassenen houden onderling 1,5 meter afstand (ook leraren waar mogelijk), en we ontvangen zo weinig mogelijk gasten van buiten in de school.

Op de websites van de Rijksoverheid is actuele informatie te vinden.

We wensen jullie een mooie vakantie verder, en hopen jullie gezond en wel terug te zien volgende week maandag!

Met vriendelijke groet,

Zwanetta  Por
Rector