Streekbezoek van de Koning en Koningin: ‘Taboeiend!’

3 juni 2021

Op 27 mei waren Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit de Koningin op bezoek in Noord-Limburg. ‘Positieve gezondheid’, is de rode draad die de verschillende onderdelen van het bezoek met elkaar verbond.

In Venray vertelden professionals (waaronder Ank Vullinghs-van Enckevort vanuit haar rol als Ondersteuningscoördinator VMBO!) en andere betrokkenen hoe ze jongeren helpen hun mentale veerkracht te herwinnen. Vanuit stichting Durf te Vragen waren vijf leerlingen en hun mentor uitgenodigd om het spel ‘Taboeiend’ te spelen.

Verder lieten ondernemers en onderzoekers bij Brightlands Campus Greenport Venlo zien hoe ze samenwerken aan gezonde voeding. Acteurs en medewerkers van de Passiespelen in Tegelen bewezen dat een vitale gemeenschap tot prachtige dingen in staat is. En natuurbeheerders en omwonenden in De Hamert en Ooijen-Wanssum presenteerden met trots hun groene en gezonde schatkamers. 
< Terug naar nieuwsoverzicht