Heropening school per 31 mei 2021

27 mei 2021

Beste ouders en leerlingen,

Het hing al een tijdje in de lucht: de scholen gaan weer open voor alle leerlingen. En afgelopen weekend hebben we gehoord dat het ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Daarom opent het Dendron College vanaf aanstaande maandag
31 mei haar deuren weer voor alle leerlingen (tenminste, als ze klachtenvrij zijn). Dat is een mooie stap richting ‘normaal’!

Dat is aan de ene kant fijn, want les volgen achter een laptop is niet alles. Aan de andere kant is het ook spannend, want Corona is niet weg. En het zal ook wel degelijk weer heel erg wennen zijn, voor de leerlingen zelf en ook voor de docenten en andere medewerkers!

Maatregelen

De volgende afspraken gelden nog steeds:  

  • Ventilatie

De ramen, dauerluftung en deuren staan open om te zorgen voor verversing van de lucht. Houd er dus rekening mee dat er een groot verschil in temperatuur kan zijn tussen binnen en buiten. Ook als het mooier weer wordt, heeft het gebouw wel even nodig om op te warmen. Dus doe wat laagjes aan!

  • Afstand

Houd afstand tot de medewerkers, docenten, conciërges, en alle anderen. Dat doe je in de klas en in de gang.

  • Mondkapje

Je draagt een mondkapje, als je niet zit, overal in het gebouw. Je zet het mondkapje pas af als je in de klas of in de aula gaat zitten, en zet het weer op zodra je gaat lopen.

  • Hygiëne

Blijf voortdurend je handen wassen.

 

Zelftesten

Alle leerlingen krijgen de beschikking over zelftesten, die ze thuis kunnen gebruiken. De eerste zending zullen we aan de leerlingen uitreiken, en de volgende exemplaren uitdelen naar behoefte.Het gebruik van de zelftesten is vrijwillig. De regels voor wat je moet doen bij klachten, blijven van kracht.

Start

Uiteraard heeft dit besluit van de overheid ook weer haken en ogen. Voor de ene leerling was het best pittig om lessen vanuit thuis te volgen.Weer andere leerlingen vonden de online lessen heel fijn. Voor iedereen zal het weer wennenzijn aan het feit dat alle leerlingen tegelijk op school zijn. Toch hoop ik van harte dat het weer snel zal wennen, en dat iedereen blij zal zijn met dit stapje terug naar ‘normaal’.

Met vriendelijke groet,

Zwanetta Por
Rector


< Terug naar nieuwsoverzicht