Update Dendron 9 februari 2021

9 februari 2021

Beste ouder(s), verzorger(s),
Beste leerling,

Vanaf vandaag krijgen we het mooie winterweer dat al was voorspeld. Dat betekent dat de wegen weer beter begaanbaar zullen worden, en dat de school vanaf morgen weer open zal zijn, voor die leerlingen voor wie dat al was gepland.

De lessen zullen gegeven worden tot en met aanstaande vrijdag, het vijfde uur, als de vakantie gaat beginnen. Let op: de grote pauze voor de onderbouw vervalt: het 5e uur begint direct na het 4uur.

We hebben bijzondere weken achter de rug. De profielwerkstukkenavond voor de leerlingen van de examenklassen ging door, al was het (gedeeltelijk) online. De voorlichting aan de ouders van leerlingen van groep acht ging door, online. Het Open Huis ging door, online.

We zijn heel blij dat we in het virtuele Open Huis zeer veel bezoekers hebben mogen verwelkomen. We hebben ook met veel leerlingen en ouders gesprekken gevoerd: er zaten mentoren en huidige leerlingen klaar, om alle vragen te beantwoorden. Kijk nog maar eens op de website (als deze weer in de lucht is)!

Als we dan vooruit kijken, is er nog veel onzeker. Over het verdere verloop van de examens zal voor 15 februari informatie van de overheid komen. Over hoe het verder zal gaan met de andere leerlingen (advisering, overgang), vindt in Den Haag intensief overleg plaats. We volgen de ontwikkelingen uiteraard op de voet.

Voor nu is het wellicht goed om alvast te melden, dat de geplande toetsweek voor alle leerlingen door zal gaan. We vinden het belangrijk dat leerlingen (en hun docenten) kunnen beoordelen, hoe ze ervoor staan voor bepaalde vakken. Over de organisatie kunnen we nog niets met zekerheid zeggen. Een paar dingen alvast:

  • De PTA-toetsen van de eindexamenkandidaten (vmbo-4, havo-5 en vwo-6) en van de voorexamenklassen (vmbo-3, havo-4, vwo-4 en vwo-5) vinden plaats tussen 16 maart en 25 maart. Deze toetsen worden op school afgenomen.
  • Over de planning van de toetsweek voor alle klassen van de onderbouw en de voortgangstoetsen van de bovenbouw denken we nog na. We hopen dat ze op school afgenomen kunnen worden, maar zeker weten doen we dat nog niet. Eind februari weten we daarover misschien meer, want er is op 23 februari weer een persconferentie over het vervolg voor de scholen.

In elk geval zullen na de vakantie dus voor veel leerlingen de lessen weer online zijn. We willen jullie nog een keer meegeven, dat het wel belangrijk is om te blijven bewegen, hoe lastig dat ook te realiseren is soms. We hopen dat jullie daar (creatieve) oplossingen voor zullen kunnen vinden(zie ook de bijlage).

En dan wens ik jullie alvast een hele mooie vakantie, een vakantie die vast anders zal verlopen dan jullie gewend zijn, maar ik wens ons toe dat we er even goed van gaan genieten!

Met vriendelijke groeten,

Zwanetta Por
Rector

 

< Terug naar nieuwsoverzicht