10-11-2021

Op woensdag 10 en 17 november 2021 staan leerlingen van vmbo Zorg en Welzijn klaar o­m mantelzorgers te ontvangen op het Dendron College.Door de aangescherpte corona-maatregelingen hebben we op het laatste moment naar een creatieve oplossing moeten zoeken.

Samenwerking Synthese en het Dendron College
In het kader van de Dag van de Mantelzorg heeft Synthese, een welzijns-organisatie in Noord- en Midden-Limburg, de opdracht uitgezet bij het Dendron College om een high tea met verwenactiviteiten te organiseren. Dit dient tevens als pilot voor de nieuwe leerweg, waarin leerlingen in opdracht van een organisatie iets moeten doen. Medewerkers van Synthese gaven op school een presentatie over mantelzorg, zodat de leerlingen een goed beeld kregen van de doelgroep. vervolgens hebben ze activiteiten bedacht om uit te kunnen voeren.

Leerlingen verrast door de vele aanmeldingen

Mantelzorgers in Horst aan de Maas hebben zich enthousiast aangemeld. Oorspronkelijk was er ruimte voor maximaal 25 mantelzorgers, maar we werden positief verrast door 80 aanmeldingen.

Afdeling Zorg en Welzijn omgetoverd tot verwenlokaal
Het hele lokaal van de afdeling Zorg en Welzijn zou worden omgetoverd tot verwenlokaal. In het restaurant zouden gasten plaatsnemen om te genieten van een high tea, geheel verzorgd door de leerlingen van vmbo theoretisch. Daarnaast zouden er in het hele lokaal verschillende verwenactiviteiten voor de mantelzorgers zijn, zoals hand- en haarverzorging. Helaas kunnen we nu door de aangescherpte maatregelingen niemand ontvangen en hebben we naar een andere oplossing moeten zoeken.

Drive-thru voor mantelzorgers
Dat is gelukt! Op woensdag 10 november en 17 november kunnen de aangemelde 80 mantelzorgers om 15.00 uur bij het Dendron College door de drive-thru om een verrassingspakketje op te halen met daarin de high tea en een klein presentje. Dit zijn bijvoorbeeld een bloemstukje, gestipt porselein of versierd theelichtje. Allemaal activiteiten die de mensen ter plekke hadden kunnen doen. De leerlingen die een verwenactiviteit, zoals handmassage of nagels lakken zouden doen, pakken nu alles mooi in en bemannen de drive-thru. Ook vmbo 3 basis en kader leerlingen schieten te hulp, zodat we iedereen kunnen verrassen. Dat is nog eens samenwerken!