Corona Update

16-11-2021

Beste ouder(s)/verzorger(s), beste leerling,

In deze mail wil ik jullie op de hoogte stellen van wat de nieuwe maatregelen voor het onderwijs op het Dendron College betekenen.

-          Lessen
-          Maatregelen
-          Besmettingen
-          Oudercontact

In principe gaan alle lessen door.
Toch vallen er ook lessen uit, omdat docenten ziek zijn en er onvoldoende opvang aanwezig is. Docenten die thuisblijven en niet ziek zijn, zullen online lesgeven.

Leerlingen die thuisblijven en niet ziek zijn, kunnen de lessen online volgen, als zij of hun ouders dat bij de receptie aangeven. In dit geval zijn de leerlingen voornamelijk toehoorder van de lessen.

We hopen natuurlijk dat niet veel leerlingen in quarantaine zullen zijn tijdens de toetsweek. Als dat toch het geval is, zullen sommige docenten je vragen om de toets online te maken. Er komen in elk geval ruime inhaalmogelijkheden voor leerlingen die toetsen in de toetsweek hebben gemist, in de week volgend op de toetsweek.

De volgende maatregelen blijven van kracht:
- was je handen;
- hoest en nies in je elleboog;
- ventileer de ruimten goed;
- bij klachten: blijf thuis, laat je testen bij de GGD en wacht thuis op de uitslag.

Natuurlijk staat het vrij om een mondkapje te dragen. Ook wordt het aangeraden om jezelf tweemaal per week te testen, als je niet immuun bent volgens de geldende definitie. Bij de receptie kun je wekelijks 2 zelftesten ophalen.

De besmettingen in Horst aan de Maas lopen ook op.
Dat merken we op school natuurlijk ook. We zullen daarom niet meer bij elke besmetting in een klas of groep ouders inlichten. Het is het belangrijkste dat je, als je klachten hebt (zoals: verkoudheidsklachten met koorts, benauwdheid en/of veel hoesten) je laat testen bij de GGD en thuis de uitslag afwacht. En dat leerlingen die Corona hebben, thuisblijven tot minimaal 7 dagen na de test en na 24 uur klachtenvrij te zijn.

Zie bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/documenten/publicaties/2021/11/13/qa-corona-funderend-onderwijs-13-november-2021

Oudercontact
De overige activiteiten van de school (niet les-gebonden) zullen online plaats vinden. Dat geldt ook voor het oudercontact van de 'ouderavonden' in december. U zult een uitnodiging krijgen en de gesprekken zullen via MS Teams plaats vinden.

Het is jammer dat de oplopende besmettingen nopen tot deze maatregelen, maar we zijn blij dat de lessen door kunnen gaan, en dat de leerlingen gewoon naar school kunnen komen. Dat is belangrijk! En daarom doen we er alles aan om dat ook zo goed mogelijk te laten verlopen.

Ik wens jullie veel leerplezier, sterkte bij het voorbereiden van de toetsweek, en veel succes!

Met vriendelijke groet,

Zwanetta Por
Rector