Aanscherping coronamaatregelen

31 augustus 2020

Beste leerling, ouder(s)/verzorger(s),

Deze week zijn we op het Dendron College weer gestart met alle lessen voor alle leerlingen. We zijn er blij mee dat dit weer mogelijk is en hopen natuurlijk dat jullie dat ook zijn!

Voor onze leerlingen en medewerkers willen we een veilige en gezonde leeromgeving bieden. Daarom vragen we jullie te houden aan de volgende corona-maatregelen:

1. Mondkapjes dragen buiten de lessen

We hebben gemerkt dat het moeilijk is om de minimale afstand te (kunnen) handhaven tussen leerlingen en medewerkers. En dat is juist zo belangrijk om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk in te perken. Daarom vragen we al onze leerlingen en medewerkers vanaf maandag 31 augustus op school een mondkapje te dragen. Een mondkapje moet je zelf regelen. Je hebt wegwerpmondkapjes, die mag je maar één dag gebruiken. Je hebt ook stoffen mondkapjes die je kan wassen en hergebruiken. Het is belangrijk dat je elke dag een schoon mondkapje draagt.

Voor het dragen ervan geldt: je zet je mondkapje op, als je de school binnenkomt. Het mondkapje kan af, als je in het lokaal bent gaan zitten.

Zo geldt het ook tijdens wisselingen van de lessen, in de pauzes en in de aula. Als je door de aula loopt, zet je je mondkapje op. Als je zit, kan die af.         

2. Handen wassen

Je wast je handen regelmatig. In elk geval, als je van het toilet komt!

3. Rechts houden in de gangen en niet stilstaan

Om zo weinig mogelijk onderling contact te hebben, is het van belang dat jullie in geordende stromen door het gebouw lopen. Helaas kunnen we van de gangen geen eenrichtingsverkeer maken. Maar wat wel kan, is dat jullie altijd rechts houden, in de gangen en op de trappen. Sta ook niet stil in de gangen, dit kan oponthoud veroorzaken.

4. Goed ventileren

Je hebt ongetwijfeld gemerkt, dat we in de school alle ramen en deuren open hebben staan. Het is af en toe best een beetje koud. Maar dat hebben we er voor over. Schone lucht is superbelangrijk voor onze gezondheid. Dus neem maar een extra vest mee!

Al deze maatregelen zijn niet fijn. Maar we willen zorgen dat er zo weinig mogelijk mensen ziek worden. En we willen ook zorgen dat de school niet weer dicht hoeft. Daarom ga ik ervan uit dat jullie allemaal hieraan meehelpen.

Dus maandag zie ik jullie graag met een mondkapje op, de school binnenkomen!

Met vriendelijke groeten,

Zwanetta Por

Rector

 

< Terug naar nieuwsoverzicht