Corona: weer naar school?

20 mei 2020

Beste leerlingen en ouders,

Na de persconferentie van gisteravond kunnen we jullie ongeveer aangeven wat er gebeuren gaat op school na 1 juni. We hebben een plan bedacht, dat voldoet aan de veiligheidseisen (afstand van 1,5 meter, niet teveel mensen tegelijk op school), en dat zo overzichtelijk mogelijk is. Het plan is als volgt:

Voor de leerlingen van de onderbouw (klas 1, klas 2, klas 3 havo/vwo) zijn er lessen op school, er volgt een apart rooster. Elke leerling komt een derde van de dagen naar school voor deze lessen, de andere dagen blijft die leerling thuis en volgt de lessen online. De docent zal vanuit school zorgen dat de lessen online ook te volgen zijn. Ze duren nog steeds een half uur. In de middag zijn er voor de thuisblijvende leerlingen LO-lessen.

De leerlingen van de derde klassen van BWI, PIE en Z&W komen voor praktijklessen. Ook hier in kleine groepen.

De leerlingen van de voor-examenklassen (H4, V4, V5 en VT3) blijven in de morgen thuis en volgen online lessen. In de middag komen de leerlingen van de Tweede Fase naar school wisselend op maandag, woensdag en vrijdag, voor een ontmoeting met de mentor en het maken van PTA-toetsen. De leerlingen van VT3 komen voor hetzelfde naar school op de middag van de dinsdag en de donderdag. Hiervoor wordt een rooster gemaakt.

In principe zal dit rooster lopen tot en met 3 juli. Er is geen slot-toetsweek. We werken aan een document waarin uit wordt gelegd, hoe we dit jaar omgaan met de overgang. Zoals al eerder aangekondigd, dat document zal in de volgende week worden verstuurd.

Verder wil ik alvast aangeven, dat het naar school-gaan omgeven zal zijn met allerlei regels: waar je je fiets moet neerzetten, in welk lokaal je moet zijn (en nergens anders!), geen kluisjesgebruik, niet naar de aula, met hooguit 12 leerlingen in een lokaal, tafel schoonmaken en noem maar op. We werken aan een duidelijk overzicht van alle regels. Volgende week krijg je dat.

En tenslotte willen we heel graag weten, wat jullie van onze online lessen vinden. Hier vinden jullie een link voor de enquête onder de leerlingen. Volgende week zal er ook in een enquête worden gevraagd naar de visie van de ouders op het online onderwijs. Ik hoop van jullie allen een mening te horen!

https://forms.gle/aTNgbv8Gg3GgHDNK7

Jullie hebben vast nog veel vragen. Wij ook! We gaan verder met de uitwerking, en zodra we meer details weten, brengen we jullie op de hoogte. Maar nu is het eerst een lang weekend. En ik wens jullie hele mooie dagen toe!

Met vriendelijke groeten,

Zwanetta Por

< Terug naar nieuwsoverzicht