De toekomst van Kasteel Huys ter Horst

9 april 2020

Beste leerlingen,

In het Kasteelpark ter Horst ligt de ruïne van Kasteel Huys ter Horst met een rijke historie. Van militair bouwwerk heeft het gebouw zich ontwikkeld tot woonkasteel voor de rijke adel. In de eerste helft van de 19-de eeuw is het kasteel als bouwmateriaal steen voor steen verkocht. De ruïne die overbleef, is na de Tweede Wereldoorlog in eigendom gekomen van de gemeente Horst aan de Maas. De afgelopen jaren hebben vrijwilligers delen van het kasteel conform historische schilderijen herbouwd.

 Maar hoe nu verder?

Wil je mee meepraten over de toekomst van Huys ter Horst? Wil je jouw ideeën met ons delen? Geef je op als je wilt deelnemen aan een brainstormsessie die binnenkort wordt gehouden. Dat kan bij Wout Hermans van de Stichting kasteel Huys ter Horst, woutfjmhermans@home.nl of 06-54294784

Voor meer info zie de website: www.kasteelhuysterhorst.nl

< Terug naar nieuwsoverzicht