Corona: Verloop van het schoolexamen (voor de ouders)

2 april 2020

Beste ouder(s), verzorger(s) van een eindexamenleerling,

Na de persconferentie van afgelopen dinsdagavond zijn we druk bezig geweest om na te denken over de consequenties ervan voor het onderwijs aan het Dendron College. En we kunnen niet anders dan zeggen: het is onverantwoord om leerlingen naar school te laten komen. Dat zou veel te veel verplaatsingen geven, van zo’n 300 leerlingen, docenten, conciërges, schoonmakers, en dergelijke. En dat waar de dringende oproep is: blijf thuis!

Uw zoon of dochter heeft wellicht nog niet alle onderdelen van het schoolexamen af. We gaan ervoor zorgen dat er wel gelegenheid wel komt om de examens af te ronden, al zal dat digitaal en op afstand zijn. In de bijlage vindt u de mailing aan de leerlingen, waarin daar iets meer over wordt gezegd. Wij zullen alle communicatie naar leerlingen via hun school-emailadres laten verlopen.

We gebruiken de tijd tot begin juni, om de schoolexamens en mondelingen te programmeren. Een schema volgt zo spoedig mogelijk.

De overheid zal een nieuwe zak-/slaagregeling ontwerpen. Op basis daarvan weet u (als alles volgens de nieuwste planning verloopt) begin juni, of uw zoon of dochter geslaagd is. Als dat niet het geval is, zal er in juni nog een mogelijkheid tot herkansing worden geboden. Over hoe die eruit zal zien, is nog niets bekend.

Het zijn zware tijden, ook voor u als ouder(s), verzorger(s). Een eindexamenjaar is al spannend en dan is het ook nog zo onzeker, hoe de regels voor dat jaar zullen verlopen! We leven met u mee, en doen er alles aan om het onderwijs toch door te laten lopen. We wensen u veel wijsheid toe bij het begeleiden van de eindexamenkandidaat in huis.

Met vriendelijke groeten,

 

Zwanetta Por
Loatiedirecteur

 

< Terug naar nieuwsoverzicht