Corona: update over het coronavirus (1)

13 maart 2020

Ook in Nederland rukt Corona op. De minister heeft ons gisteren opgeroepen om allemaal ons best te doen om mee te helpen Corona in te dammen. Uiteraard volgen wij op het Dendron College de landelijke richtlijnen, en dat is niet anders dan we in de voorgaande berichtgevingen vanaf 1 maart 2020 hebben gecommuniceerd.

Dat betekent het volgende:

De lessen gaan door. Mensen die lichte ziekteverschijnselen hebben (verkoudheidsklachten of verhoging tot 38 graden) blijven thuis. Zowel leerlingen als werknemers. Ook al is het lastig om een toets of les te missen. Ook al snappen we dat je dat in andere omstandigheden niet zou doen!

Iedereen ziekt goed uit, en kan naar school komen 24 uur nadat de ziekteverschijnselen zijn verdwenen.

Ouders van zieke leerlingen melden hen elke dag ziek, volgens de gewone regel. Nu kan ziekmelden tot 12.00 uur. Als u van de GGD adviezen krijgt die ook voor school belangrijk zijn, dan vraag ik u om die met ons te delen.

Voor leerlingen die zich ziekmelden of ziekgemeld zijn en daardoor (een van de) toetsen/schoolexamens missen, geldt de reguliere inhaalprocedure.

Dat betekent: De leerling stuurt een mail aan de docent, waarin hij of zij meldt welke toets is gemist. Er zijn voor elke afdeling vaste inhaalmomenten. Wij zullen u begin volgende week berichten over de inhaalmomenten. Het eerste reguliere inhaalmoment is woensdag aanstaande, op de eerste drie lesuren.

Het ministerie van OCW, de Inspectie van het Onderwijs en het College voor Toetsen en Examens zijn bezig met het uitwerken van diverse noodscenario’s voor het centraal schriftelijk eindexamen, de schoolexamens en de praktijkexamens. Wanneer van toepassing zullen zij dit communiceren. Zie ook https://www.cvte.nl/actueel/nieuws/2020/03/10/coronavirus.

We beperken zoveel mogelijk situaties die extra contacten opleveren tussen mensen. Alle activiteiten anders dan les, worden voorlopig afgelast. Over het afgelasten van excursies, internationalisering, zwemmen en theatervoorstellingen hebben we u al bericht.

Wat kan iedereen doen om eraan bij te dragen dat het virus zich niet verspreidt? Er zijn een paar vuistregels.

Beperk fysiek contact met anderen zoveel mogelijk. Ben je toch in gezelschap, bijvoorbeeld in pauzes, houd dan afstand. Geef niemand een hand of een knuffel.

Was heel regelmatig je handen, en kom niet aan je gezicht.

Hoest en nies in je elleboog, gebruik wegwerpzakdoekjes één keer.

https://www.horstaandemaas.nl/wat-iedereen-moet-weten-over-het-nieuwe-coronavirus

De ontwikkelingen gaan snel. We houden u via onze website verder op de hoogte. We vragen u dan ook om die regelmatig te checken.

met vriendelijke groeten,

 

Zwanetta Por
Locatiedirecteur

 

< Terug naar nieuwsoverzicht