Corona: Informatie voor de leerlingen over voortzetting onderwijs

16 maart 2020

Beste leerling,

Zoals het kabinet gisteren heeft besloten, is het Dendron College vanaf vandaag gesloten. Wel gaan we ervoor zorgen, dat de lessen online doorgang kunnen vinden. We vertellen je in deze mail hoe we dat gaan doen.

Lessen
De lessen worden gegeven volgens het gewone rooster, zoals dat te vinden is in Somtoday, vanaf morgen, dinsdag. Het huiswerk voor de les staat in Somtoday (bij “huiswerk”), en van jou wordt verwacht dat het huiswerk is gemaakt en/of geleerd, voorafgaande aan de les.

Op het moment van de les ga je achter een computer, tablet of telefoon zitten en gaat aan de slag. Wat er moet gebeuren in die les, staat ook in Somtoday (bij “lesstof”).

In It’s Learning kan de docent materiaal klaar zetten dat nodig is voor de les. Ook is er in It’s Learning de mogelijkheid om met de docent te chatten tijdens de les.

Op de website van het Dendron College staat zowel een link naar Somtoday, als een link naar It’s Learning. Ook een instructie voor het inloggen is daar te vinden.

Soms kan een docent vragen om iets in te leveren via It’s Learning (en daar kan dan een cijfer voor gegeven worden).

Boeken
Zoals al aangekondigd, kun je je boeken komen halen uit hun kluisje. Dat kan maandag t/m donderdag van 09:00 tot 12:00 uur.

Onderwijs
Het is echt de bedoeling dat je je  schoolwerk blijft doen. Docenten en mentoren zullen daar ook op letten!

Tenslotte
Deze manier van werken is voor ons allemaal wennen. We gaan ervan uit dat jij je ook inzet om er het beste van te maken! Dan kun je toch overgaan naar het volgende leerjaar. Voor de examenkandidaten volgt nog extra informatie, als die er is. Die informatie komt van de overheid.

En het advies is voor ons allemaal om goed afstand van elkaar te houden. Het is echt verstandig om dat te doen.

We wensen jou (en ons allemaal) veel succes!

Met vriendelijke groeten,

 

Zwanetta Por
Locatiedirecteur

< Terug naar nieuwsoverzicht