Update werkzaamheden n.a.v. ransomwarevirus

28 februari 2020

Het herstellen van de computers en laptops op school verloopt voorspoedig. Het ict-team bereidt zich nu ook voor op de start na de vakantie op 2 maart. Volgens de huidige planning zijn alle systemen dan weer gebruiksklaar.

Om maandag weer toegang te hebben tot alle systemen willen we leerlingen en medewerkers vragen om alvast onderstaande stappen uit te voeren. Lukt het niet? Dan staan onze ICT-ers maandag voor je klaar om je te ondersteunen. Via onderstaande links ga je naar de website van het Raayland College. Die informatie geldt ook voor onze school.

Stap 1: Wachtwoord wijzigen

Uit voorzorg moeten alle leerlingen en medewerkers een nieuw wachtwoord instellen. De computers, laptops en websites (Office 365, Somtoday, Itslearning, AFAS, etc.) van school zullen hier automatisch om vragen wanneer je inlogt. Je kunt dit ook zelf alvast uitvoeren voordat je naar school komt door in te loggen op Office 365.

Wanneer je een foutmelding krijgt bij het wijzigen van je wachtwoord dan kun je gebruik maken van de Wachtwoord Self Service website.

Stap 2: WiFi eduroam opnieuw instellen

Om gebruik te maken van WiFi op je privé-apparaten dien je eerst het eduroam netwerk te vergeten en daarna opnieuw toe te voegen met het nieuwe wachtwoord.

Geen gegevensverlies

We vinden het uitermate spijtig dat leerlingen en medewerkers hinder ondervonden hebben van het virus. Dankzij alert reageren zijn de gevolgen gelukkig beperkt gebleven en is er geen sprake van gegevensverlies.

< Terug naar nieuwsoverzicht