Corona update 5 november 2020

5 november 2020

Beste ouder(s)/verzorger(s),
Beste leerling,

Dinsdagavond is in de persconferentie gezegd dat het aantal coronabesmettingen in Nederland daalt. Gelukkig maar. Om de zorg te ontlasten, neemt het kabinet wel extra maatregelen die gelden t/m 18 november aanstaande. De huidige gedeeltelijke lockdown wordt daarmee verzwaard.
Na 18 november gelden de regels van 14 oktober weer. Alle extra maatregelen staan op de website van de rijksoverheid. Wat betekenen de extra maatregelen voor onze leerlingen en onze school?

Mondkapjes

Op Rijksoverheid.nl staat bij de extra maatregelen: In het voortgezet onderwijs (vo), mbo en hoger onderwijs (ho) draagt iedereen een mondkapje buiten de les.

Het dragen van het mondkapje op school is tot en met 18 november verplicht. Als school houden we ons aan deze maatregel. We verzoeken de leerlingen nogmaals om je mondkapje te dragen op school en ook op deze manier bij te dragen aan de strijd tegen het coronavirus. Buiten de lessen draag je voortaan een mondkapje. Onze collega’s zullen leerlingen hierop aanspreken.

Minder bewegingen

Om minder bewegingen rondom de school te hebben en contacten te beperken, vragen we de leerlingen om op het schoolterrein te blijven en niet naar de supermarkt/winkelcentrum te gaan. Zorg er zelf voor dat je elke dag voldoende eten en drinken bij je hebt. Je kunt op school nog iets extra’s halen in de kantine/uit de automaten.

Hygiëneregels
We blijven erop wijzen: was of desinfecteer je handen regelmatig, bewaar 1,5 meter afstand tot volwassenen, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, draag je mondkapje op de bovenstaande plaatsen. Heel belangrijk: blijf thuis als je klachten hebt en laat je testen. Gebruik de beslisboom om te zien wat je moet doen als een gezinslid/huisgenoot corona heeft.
Bekijk verder het stroomschema lessen op school volgen of vanuit huis.

Blijf gezond
De meeste leerlingen houden zich goed aan de regels en daar zijn we heel blij mee. We zorgen zo voor elkaar en beschermen de mensen met een zwakkere gezondheid. Maar we moeten ook volhouden voor alle mensen in de zorg die elke dag keihard werken om iedereen zo snel mogelijk beter te maken. Alweer! 

De extra maatregelen zijn er ook om onze school zo lang mogelijk open te houden voor alle leerlingen. We rekenen op jullie! Bedankt!

Met vriendelijke groet,

 

M.Z. Por
Rector

 

 

 

< Terug naar nieuwsoverzicht