Dendron nieuwsbrief over social media

20 september 2019

Vrijwel alle leerlingen maken gebruik van social media, zoals Whatsapp, Instagram, Snapchat en nieuwkomer TikTok. Sociale media vormen een mooie toevoeging aan de mogelijkheid om contacten te leggen en te onderhouden. Helaas heeft dit ook een keerzijde. 

Deze week ontdekten we dat leerlingen een (eigen) Whatsappgroep hebben, waarin discutabele foto’s van minderjarigen en discriminerende berichten verstuurd werden. Dit vinden wij als school absoluut verwerpelijk. Met deze leerlingen (en hun ouders) zijn we in gesprek gegaan en er zijn passende maatregelen genomen. Ook is melding gemaakt bij de politie.

Open hier de nieuwsbrief

Aanvulling op dit bericht:

Het bericht uit de nieuwsbrief heeft de nodige commotie veroorzaakt en daarmee ook de aandacht van lokale en landelijke media getrokken. Wij hebben de media te woord gestaan. Via deze link is een reportage te vinden van Omroep Horst aan de Maas: http://omroephorstaandemaas.nl/nieuws/artikel/kinderporno-aangetroffen-in-whatsappgroep-dendron-college

Hierin licht teamleider Leon van Rengs toe wat er zich voorgedaan heeft en hoe er op het Dendron College mee omgegaan is. 

< Terug naar nieuwsoverzicht