High School Holland gastgezinnen gezocht

17 juni 2019

We gaan met onze scholieren vaker naar het buitenland. We bieden veel buitenlandse excursies aan. Maar je haalt met een buitenlandse student een stukje buitenland in school. Bereikbaar voor meerdere scholieren. Grenzen vervagen, je leert begrip hebben voor elkaar.

Regelmatig worden er gastgezinnen gezocht voor studenten die uit het buitenland komen en op het Dendron Collega naar school gaan. Ook komend schooljaar komen er weer vele buitenlandse studenten van over de hele wereld naar Nederland. Via het Dendron College en hun gastgezin leren ze de Nederlandse taal en cultuur kennen. U kunt het gastgezin zijn dat de student een warm thuis biedt en hem of haar kennis laat maken met ons prachtige land. Dit jaar komen de studenten, die het hele schooljaar blijven, op 19 augustus in Nederland aan. Eerst is er een oriëntatieweek waarin ze workshops en taaltrainingen volgen. Natuurlijk laten we ze daarnaast onder andere Amsterdam zien en leren we ze fietsen!

Als gastgezin krijgt u trouwens van ons een Travel Active-fiets waar de student gebruik van kan maken. U kunt ervoor kiezen om een student voor een semester (5 maanden) te hosten of een schooljaar (10 maanden). Gedurende de uitwisseling wordt u en de student begeleid door onze Local Coordinator Elly Smits. Lokaal worden er uitjes door haar georganiseerd en ook Travel Active organiseert events voor studenten en gastgezinnen! Als gastgezin zorgt u alleen voor kost en inwoning voor de student. Alle overige kosten zijn voor rekening van Travel Active. Hebt u vragen aan ons, bel gerust 020-737 20 62 of kijk op www.travelactive.org/high-school-holland.

Bekijk hier de bijlage met alle informatie en studenten die een gastgezin zoeken.

< Terug naar nieuwsoverzicht