Dendron College levert Nederlands kampioen lassen

3 april 2018

Op donderdag 29 maart vond in Nieuwegein het Nederlands Kampioenschap lassen plaats. 15 Studenten afkomstig uit heel Nederland streden om de titel op Tech Campus ROC Midden Nederland. Rick Martens van het Dendron College sleepte echter de gouden medaille in de wacht. Rick volgde zijn opleiding aan het Dendron College in de afdeling PIE (produceren, installeren en energie).  Dinsdag vieren docenten en klasgenoten het kampioenschap van Rick op school.

 

Rick, zijn familie en docenten moesten vroeg uit de veren om op tijd aanwezig te zijn in Nieuwegein. Daar startte Rick om half negen met zijn opdracht. Hij maakte eerst een plan om zijn lassen zo perfect mogelijk uit te voeren. Terwijl docenten en ouders een presentatie over Veilig werken bijwoonden en informatie over het opleidingsinstituut  NIL kregen, werkte Rick geconcentreerd aan zijn werkstuk.

Aan het eind van de dag volgde de prijsuitreiking. Een spannend moment voor alle deelnemers, begeleiders en fans. In het bijzin van familie en docenten werd Rick eerst als winnaar uitgeroepen in de grootste categorie, het MAG-Lassen. Met een gouden medaille in de pocket, een mooie beker en een lashelm als prijs voor de categoriewinnaar werd Rick vervolgens ook nog uitgeroepen tot landskampioen. Hij  had de meeste punten van alle deelnemers behaald. Met een uitzonderlijk hoog gemiddelde van 7,7 voor alle lassen is Rick Martens "Beste lasser van Nederland 2018". Deze titel leverde hem ook nog eens een mooi Elektrode/Tig lasapparaat als hoofdprijs op.

Eerdere kampioenen
Het is niet de eerste keer dat het Dendron College een kampioen opleidde. In 2012 kwam de landskampioen van Dendron en ook  kwamen in 2015 en 2016 de winnaars van de kampioenschappen voor Zuid-Nederland van deze school. Met deze kampioenen levert de vakgroep PIE (voorheen Metalektro) absoluut een visitekaartje af. Voor de leerlingen betekent het een waardevol element op hun plusdocument en op hun cv. Bedrijven die straks op zoek gaan naar jong toptalent zullen de weg naar deze kampioenen vast weten te vinden.


< Terug naar nieuwsoverzicht