Verkiezingsevent Dendron College 15 maart 2018, lokale politiek in debat met jongeren

14 maart 2018

De meeste leerlingen van het Dendron College mogen nog niet meedoen aan de verkiezingen, maar…… ze hebben wel een stem en die mogen ze natuurlijk laten horen. Op donderdag 15 maart aanstaande is er tussen 13.30 en 15.30 uur een groot verkiezingsevent op het Dendron College.

 

Eens in de vier jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Daar willen we als school graag aandacht aan besteden. We hebben deze keer gekozen voor een activiteit met leerlingen die maatschappijkunde, maatschappijleer of maatschappij wetenschappen volgen en juist met het onderwerp Politiek bezig zijn. De leerlingen zijn bij genoemde vakken door hun docenten voorbereid. Ze hebben ook invloed op de onderwerpen die aan bod komen. Via een digitaal invulformulier konden ze onderwerpen opgeven die hen raken en stellingen die ze in willen brengen. En daar werd flink gebruik van gemaakt. Ook hadden zij via een link toegang tot de verkiezingsprogramma’s  en konden zij zich opgeven voor deelname aan het debat.

Op 15 maart is er vanaf 13.30 uur een verkiezingsevent in de grote aula. Alle partijen die deelnemen aan de verkiezingen zullen dan aanwezig  zijn. Zij sturen 2 afgevaardigden die met onze leerlingen aan de slag gaan.

De leerlingen worden bij genoemde vakken door hun docenten voorbereid. Ze hebben ook invloed op de onderwerpen die aan bod komen, hebben toegang tot de verkiezingsprogramma’s  en kunnen deelnemen aan het debat. Alle andere collega’s die in de gelegenheid zijn nodigen we ook van harte uit om aanwezig te zijn. Het is zeker als je in de gemeente Horst gaat stemmen een aanrader!

Het programma is als volgt:

13.30-13.35 uur:         Welkom en opening, Jos van der Donk, teamleider TF ha/vwo

13.35-14.00 uur:         Ronde 1: Voorstellen 12 deelnemers van de lokale partijen op  ludieke wijze en met veel interactie met onze leerlingen

14.00-14.30 uur:         Ronde 2: Hier sta ik voor! Jongeren interactie: maak je punt! Debatleider Nicole van Eeten, docente maatschappijleer.

14.30-15.15 uur:         Ronde 3:  Debaters Dendron versus politici met inspringdebat en een één op één debat

15.15-15.30 uur:         Samenvatting, prijsuitreiking en afsluiting: wie is de beste debater van Dendron?               

Voor alle duidelijkheid volgt hier nog een overzicht van deelnemers aan het event:

  • Alle havo-4 en vwo-4 klassen (maatschappijleer)
  • De twee VT4 clusters  maatschappijkunde
  • HA5 en  VW5 cluster maatschappijwetenschappen
  • VW6 cluster maatschappijwetenschappen
  • De leden van het debatteam

De organisatie is in handen van Carl Bouten en Nicole van Eeten namens de vaksecties maatschappijleer/-kunde/-wetenschappen en John van Helden (Yookr)

 

< Terug naar nieuwsoverzicht