IBC-leerlingen Dendron College ontvangen certificaat in passende ambiance

26 maart 2018

Jonge ondernemers van het International Business College (IBC) op havo 4 en 5 van het Dendron College  hebben in twee jaar veel geleerd van startende en gevestigde ondernemers in de regio. Aan het eind van het traject ontvangen zij een certificaat van het ministerie van economische zaken. Dit certificaat werd op vrijdag 23 maart officieel uitgereikt aan het eind van een laatste netwerkmoment in de businesslounge van VVV-Venlo.

VVV-Venlo stelde haar Business lounge beschikbaar en samen met Gezondste Regio 2025 was er sprake van een mooi verbindend feestje. Ron van den Bekerom, strategisch manager bij VVV-Venlo, verzorgde een rondleiding door het stadion en een presentatie over bedrijfsleven, sport en sponsoring voor leerlingen en belangstellende ondernemers. Aansluitend kregen de leerlingen in het bijzijn van hun ouders het certificaat uitgereikt door de teamleider van het Dendron College.

Bij IBC krijgen leerlingen 80% gewoon les en 20% van de tijd zijn zij zelf actief als ondernemers aan de slag. Ze beginnen een eigen Junior Company waarvan ze algemeen directeur zijn, financieel directeur of specialist op het gebied van sales & marketing of inkoop & productbeheer. Ondernemen leer je niet uit een boek, ondernemen moet je doen! Aandeelhouders verschaften het kapitaal en aan de aandeelhouders legden de leerlingen ook verantwoording af over het reilen en zeilen van hun bedrijf. Escape Tour JC en ArtoDendron JC boekten een positief resultaat en konden hun aandeelhouders een rendement van 5% bieden. De aandeelhouders van Season Service JC moesten helaas een verlies incasseren.

De jonge ondernemers van het International Business College hebben veel geleerd van ondernemers in de regio. Gastlessen, excursies, stagebegeleiders, coaches, kortom een heel netwerk van mensen en bedrijven zet zich in om leerlingen te laten ervaren wat ondernemerschap is en ondersteunt de junior companies met advies, kennis en kunde. De uitreiking  van het certificaat op een bekende netwerklocatie voor ondernemers was dan ook een schot in de roos.

 

Kijk hier voor meer foto's.

< Terug naar nieuwsoverzicht