Geweldig trots op aantal aanmeldingen

23 maart 2018

Het Dendron College is enorm trots op het aantal leerlingen dat zich afgelopen dagen ingeschreven heeft voor de school. Maar liefst 383 leerlingen hebben zich aangemeld en zij zullen in augustus starten op het Dendron College.

Zwanetta Por, locatiedirecteur van het Dendron: “Het aantal aanmeldingen ligt een stuk hoger dan verwacht werd. Vorig jaar schreven zich 336 leerlingen in en vanwege het afnemend aantal leerlingen in de regio, werden er dit jaar minder verwacht. We waren dan ook positief verrast door de enorme aanloop.

Op het Dendron College staan we voor goed onderwijs en zetten ons daar met zijn allen met passie voor in. En dat wordt opgemerkt! In februari werden we door Elsevier uitgeroepen tot ‘Superschool’ aan de hand van de onderwijsresultaten. Maar niet alleen het resultaat telt, ook het persoonlijk contact met de leerling en talentontwikkeling vinden we erg belangrijk. Het afgelopen schooljaar zijn we begonnen met de zogenaamde ‘Dendron College Uren’ waarbij leerlingen deels zelf invulling kunnen geven aan hun lesprogramma. Daarnaast hebben we ook iPadklassen, sportklassen en kunstklassen, en een uitgebreid LOB-programma, uitlopend in een Plusdocument bij het diploma. Uit het aantal aanmeldingen blijkt wel dat dit alles ouders en leerlingen aanspreekt. We heten ze dan ook van harte welkom in augustus!“

Ondanks dat Limburg een zogeheten ‘krimpregio’ is en te maken heeft met een afnemend aantal leerlingen, is het totale aantal aanmeldingen voor de drie scholen van LVO Noord toegenomen. Het Dendron College maakt deel uit van dit cluster. Op het Raayland College in Venray starten 272 nieuwe leerlingen en op het Bouwens in Panningen zijn dit er 293. Aantallen waar stichting LVO erg trots op is.

< Terug naar nieuwsoverzicht