'We doen het goed of we doen het niet'

1 november 2018

Naar aanleiding van de problemen rondom de examinering bij VMBO Maastricht heeft de Inspectie van het Onderwijs een aantal scholen onderzocht die vallen onder Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO). Ook de afdeling vmbo-basis van het Dendron College is bezocht.  

Het onderzoek richtte zich op de Programma’s van Toetsing en Afsluiting (PTA’s), kwaliteitszorg en –borging en een aantal andere belangrijke onderdelen van de onderwijskwaliteit.

De inspectie heeft bij het bezoek aan het Dendron College gezien dat de school rijk onderwijs biedt voor leerlingen op alle afdelingen. Er zijn geen tekortkomingen geconstateerd. Sterk aan het aanbod van de school is dat leerlingen trots wordt bijgebracht voor hun werk. De kwaliteit van het onderwijs wordt op een goede manier bewaakt en waar nodig verbeterd. Het onderwijs is van voldoende kwaliteit, waarbij het PTA zorgvuldig verloopt en de borging van de kwaliteitszorg op orde is. De filosofie onder het personeel is ‘We doen het goed of we doen het niet’. Dit kenmerkt de kwaliteitszorg van de school.

< Terug naar nieuwsoverzicht