Wanted: leuk gastgezin voor internationale scholier Aja

16 januari 2018

Al een half jaar zijn er enkele buitenlandse studenten op het Dendron College aanwezig. Er was een meisje uit Australië dat logeerde bij familie en op dit moment is er een studente uit Brazilië. Maar ook de Amerikaanse Aja (16) stapt iedere ochtend op de fiets naar het Dendron College. Ze vindt het zo leuk op het Dendron College en in Nederland dat ze nog een half jaar langer blijft en hier haar schooljaar vervolgt. Ze wil dolgraag in deze regio blijven omdat ze al helemaal uitkijkt naar carnaval, maar is daarvoor nog wel op zoek naar een enthousiast gastgezin!

 

Tijdens het jaar dat Aja in de regio Horst is maakt ze kennis met de Nederlandse cultuur, taal en het schoolsysteem. “Het schoolsysteem van Amerika en dat van Nederland zijn echt verschillend. Op mijn Amerikaanse school gebruiken we bijvoorbeeld geen boeken en gaat er bijna niemand op de fiets”, aldus Aja. Ze is erg enthousiast om deze verschillen te ontdekken. Ze heeft sinds september al veel mogen beleven, maar ze is nog lang niet uitgekeken. Aja is een spontane en sociale meid die gek ik op paardrijden, films kijken en met vrienden winkelen, koken, uitgaan of wandelen.

Als gastgezin haal je op een bijzondere manier de wereld in huis. Je maakt kennis met een nieuwe cultuur, bent voor een korte periode een echt thuis voor de scholier en beleeft een onvergetelijk avontuur! Ook ga je zelf veel leren over een andere cultuur.

De uitwisseling vindt plaats onder de volledige verantwoordelijkheid van Travel Active. Deze organisatie verzorgt een goede voorbereiding, tussentijdse evaluaties en biedt gastgezinnen altijd een vast aanspreekpunt in de buurt.

Op de website www.travelactive.nl/high-school-holland stellen Aja en ook andere internationale studenten zich voor. Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met het High School Holland team op 0478-551900 of via highschoolholland@travelactive.nl. U kunt ook contact opnemen met de regio coordinator Elly Smits, 0612708307.

 

 

 

 

 

 

< Terug naar nieuwsoverzicht