Verslag Limburgs Jeugdparlement 17 januari 2018

26 januari 2018

Op 17 januari verzamelden leerlingen van het Valuascollege, Blariacumcollege, Dendroncollege, Het College, Groenewald en Sint Ursula zich voor het kasteel de Berckt. Daar begon voor de 15e keer op rij het jaarlijkse Limburgs Jeugdparlement. Het Limburgs Jeugdparlement, ook wel LJP genoemd, is een debatwedstrijd die elk jaar plaatsvindt in kasteel de Berckt in Baarlo. 

Jongeren van 4, 5 en 6 vwo zoeken hier oplossingen voor actuele Europese politieke problemen, door middel van een rollenspel. Elke school vertegenwoordigt een verschillend Europees land en verdiept zich in de standpunten van het desbetreffende land. Ieder land is verdeeld in commissies, bijvoorbeeld algemene zaken, buitenlandse zaken, enzovoorts. De commissies zitten samen om de standpunten van hun land te bespreken en samen tot een oplossing proberen te komen. Het doel van het LJP, is om jongeren meer inzicht te bieden in de problemen die in en rond de EU spelen. Ook wordt er gewerkt aan persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld door sociale vaardigheden op het gebied van spreken in het openbaar, discussietechnieken en de vaardigheid om voor een groep te spreken te verbeteren. 

Lees hier verder

< Terug naar nieuwsoverzicht