Spektakel 2018 gaat niet door

11 januari 2018

De 23e editie van het Spektakel van het Dendron College in februari gaat niet door. Dat heeft de organisatie recent besloten. Er hebben zich dit jaar helaas te weinig acts aangemeld om een show samen te kunnen stellen.

Na afloop van de audities heeft de organisatie met pijn in het hart besloten dat het Spektakel, dat plaats zou vinden op 6, 7 en 8 februari, niet door te laten gaan. Wel zal er onderzocht worden of er andere vormen mogelijk zijn om de talenten van de leerlingen te laten zien, waarbij meer leerlingen deel kunnen nemen. Er zijn al een aantal leerlingen gevraagd om op te treden tijdens een minishow op de Open Dag van het Dendron College op 1 februari.

Spektakel door de jaren heen

Het Spektakel zou dit jaar voor de 23e keer plaatsvinden. De organisatie heeft de afgelopen jaren al gemerkt dat het aantal aanmeldingen gestaag terugliep. De kwaliteit van de optredens is altijd erg hoog gebleven en we blikken dan ook terug op 22 geweldige edities. Gedurende de jaren hebben veel leerlingen hun creatieve kwaliteiten ontdekt, wat geresulteerd heeft dat verschillende oud-leerlingen nu op hoog niveau nationaal en internationaal musiceren en acteren. Ook hebben veel leerlingen achter de schermen ervaringen opgedaan door te helpen bij decor, licht en geluid.

Het was erg mooi om te zien dat sommige leerlingen echt opbloeiden bij hun optreden op het Spektakel. Er ontstond daarbij een hecht team van mensen, bestaande uit personeel en leerlingen, dat in een korte tijd een geweldige show wist neer te zetten. Deze show bestond uit zang, dans, toneel, acrobatiek, muziek, theater, kunst en ga zo maar door. Het Spektakel werd breed gedragen binnen de gemeenschap van Horst aan de Maas. Veel mensen kwamen elk jaar naar de voorstelling, jong en oud, ook veel mensen van buiten de school.

Daarom willen we verder onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om samen met de leerlingen, medewerkers en de gemeenschap naar een vorm te zoeken die past bij de huidige tijd en talenten van onze leerlingen.

Bezoekers die reeds kaartjes gekocht hebben, krijgen dit uiteraard terug. 

< Terug naar nieuwsoverzicht