Dendron uitgeroepen tot superschool!

18 januari 2018

Trots zijn we er zeker op. De uitslag van de Elsevier 'Beste Scholen 2018' is vandaag bekend gemaakt. Dendron is daarbij beoordeeld als 'Superschool'.

Welke scholen tellen weinig zittenblijvers, waar zijn examencijfers hoog? Waar halen leerlingen met havo-advies toch het vwo? Voor ouders en hun kinderen op zoek naar een passende school beoordeelt Elsevier Weekblad alle middelbare scholen met vmbo, havo en vwo.

Het Gomarus College in Leeuwarden haalt met de gemengd-theoretische leerweg in het vmbo als enige school de hoogste score op alle onderdelen in het onderzoek Beste Scholen 2018. Tweede uitblinker in het onderzoek van Elsevier Weekblad dit jaar is het Dendron College in Horst (Limburg), dat zowel met vmbo, havo als vwo tot de beste scholen van Nederland behoort.

Elsevier Weekblad presenteert een lijst van 41 ‘superscholen’ die als beste uit het onderzoek komen. De scholen zijn beoordeeld op vier onderdelen. Het eerste is de onderwijspositie: op welk niveau de leerling in de derde klas is uitgekomen vergeleken met het advies van de basisschool. Het tweede onderdeel is de onderbouwsnelheid, de tijd die een leerling nodig heeft voor de eerste twee klassen. Het derde is het bovenbouwsucces, het aandeel leerlingen dat zonder zittenblijven het examen haalt. En het vierde is het gemiddeld behaalde cijfer voor het centraal examen.

Klik hier voor alle resultaten van het onderzoek 'Beste scholen'.

< Terug naar nieuwsoverzicht