Vlag in top voor examenkandidaten Dendron College

4 juli 2017

Alle examenuitslagen zijn binnen, de vlag kan weer in top. Straat na straat wappert in Horst en omgeving de welbekende Dendronvlag met de tekst “Geslaagd”. Boeken en schriften deinen vrolijk mee in de wind. Het is feest in honderden gezinnen waar een of meer kinderen onlangs hun diploma hebben gehaald. Het is ook feest op school, want de resultaten mogen er weer zijn.

Je middelbareschooldiploma halen, is een mijlpaal in je leven. Eraan vooraf gaat de spanning van de examentijd, het checken van de antwoorden op internet en het leven tussen hoop en vrees. Heb je het in de eerste termijn niet gered, dan volgt er eventueel nog een herkansing. Ook als je er goed voorstaat, geloof je het pas als je het zeker weet: ik ben GESLAAGD! Iedereen leeft met je mee, iedereen viert met je mee. 

Ook al zijn het voor de school jaarlijks terugkerende gebeurtenissen, toch blijven examinering en diplomering voor alle medewerkers bijzonder. Het eindresultaat van jaren werken, wordt ineens zo heel duidelijk zichtbaar en meetbaar. Het is voor iedereen een bekroning op het werk. En daarnaast leveren de uitslagen benchmarkgegevens op waardoor prestaties van scholen onderling kunnen worden vergeleken op regionaal en landelijk niveau. Dendron kan tevreden zijn. Er staat weer een prachtig rijtje cijfers.

Jaarlijks levert het Dendron College aan het eind van het schooljaar honderden leerlingen af die hun diploma op zak hebben. Klaar voor een toekomst elders. Hoewel …….elders? Van het vmbo kiest dit jaar opmerkelijk genoeg ruim 30% (!) van de leerlingen niet voor een opleiding aan het mbo maar voor een vervolg van hun studieloopbaan op Dendron. Zij gaan bijvoorbeeld van de basisberoepsgerichte leerweg naar kader of van vmbo-TL naar havo. Over één of twee jaar zullen ze de school pas voorgoed verlaten, dan stromen ze uit met een diploma van een hoger niveau. 

Voor nu is de grote klus weer geklaard. De school maakt zich na de diplomering langzamerhand op voor de zomervakantie om volgend schooljaar weer vol energie aan een nieuwe ronde te beginnen. Op naar de examens van 2018! 

Percentage geslaagden 2017 per afdeling van het Dendron College  

  • Vmbo BB (55 ll)         100   %
  • Vmbo KB (76 ll)         98,7 %
  • Vmbo TL (162 ll)        97,6 %
  • Havo (137 ll)             90,7  %
  • Vwo (75 ll)                96,4  %          

Aantal cum laude geslaagde leerlingen 2017 per afdeling:

  • Vmbo BB:        2   x cum laude
  • Vmbo KB:        2   x cum laude
  • Vmbo TL:         9   x cum laude
  • Havo:               0  x cum  laude
  • Vwo:                 6  x cum laude            
< Terug naar nieuwsoverzicht