Zilveren Schoolkantine Schaal voor het Dendron

1 juni 2017

Het Dendron College heeft onlangs de zilveren Schoolkantine Schaal 2017 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee toont het Dendron College aan dat de schoolkantine gezond is ingericht. In de kantine zijn de gezondere producten makkelijk te vinden en in de school is een ‘indoor watertap’ te vinden. Zo is het voor de leerlingen makkelijk om een gezonde en lekkere keuze te maken. 

Het Dendron vindt het belangrijk om een gezonde school te zijn en dit zichtbaar door te voeren in het beleid. Daarom is begin dit schooljaar gekozen voor een nieuwe cateraar: Zo-vital. Bij de catering van Zo-vital staat gezond en lekker eten hoog in het vaandel. Het is dan ook een logische vervolgstap geweest om de kantine zo in te richten dat de zilveren Schoolkantine schaal bemachtigd kon worden. Daarnaast is er een watertap voor leerlingen te vinden in de school. Wiel de Kleijne, hoofd facilitaire dienst LVO Noord, geeft aan: “We vinden het belangrijk om het goede voorbeeld te geven en een gezonde en verantwoorde school te zijn. Op de zilveren schaal zijn we natuurlijk heel trots, maar uiteindelijk gaan we natuurlijk voor goud!” 

Om een zilveren Schoolkantine Schaal te bemachtigen, moet een kantine voldoen aan diverse voorwaarden. Zo biedt de kantine groente en fruit aan en bestaat minstens zestig procent van het aanbod uit betere keuzes. Dit zijn producten die je in een gezond eetpatroon vaak mag eten. Een Gezonde Schoolkantine maakt kiezen voor gezondere producten voor de hand liggend, door ze vooraan te leggen en aantrekkelijk te presenteren. 

De Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Scholen kunnen hun aanbod voorleggen aan de Schoolkantine Brigade. Ze krijgen dan tips op maat over hoe ze de kantine stapsgewijs blijvend gezonder kunnen maken.

Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine

< Terug naar nieuwsoverzicht