Dendron College van start met What’s your talent!

18 mei 2017

Meer jongens aan het volleyballen, dat zou de Nederlandse Volleybal Bond graag zien. Daarom hebben ze scholen van het voortgezet onderwijs benaderd om deel te nemen aan het project 'What’s your talent', waarbij jongens door middel van beachvolleybal enthousiast worden gemaakt voor de sport. Ook het Dendron doet hieraan mee met 19 leerlingen.

Er zijn 15 scholen met 190 leerlingen die zich hebben aangemeld voor de trainingen. 

'What’s your Talent' is een initiatief van de Nederlandse Volleybal Bond waarin niet-volleyballende jongens in de leeftijd van 13-15 jaar met voldoende potentie de kans krijgen om zich te ontwikkelen op het gebied van Beach volleybal. Middels het project wil de bond samen met de scholen jongens enthousiast maken voor de sport én nieuwe talenten ontdekken. Daar is het Beach volleybal uitermate geschikt voor. Het is stoerder en actiever dan zaalvolleybal en bovendien heb je maar twee mensen in een team nodig in plaats van zes. Reinder Nummerdor, ex-profvolleyballer, die al vijf keer op de Olympische spelen stond als zaalvolleyballer én als Beach volleyballer, is ambassadeur van het project. 

De geselecteerde jongens volgen een trainingstraject van 10 weken. In deze weken zal Reinder (óf een andere ambassadeur) de school regelmatig bezoeken om ondersteuning te bieden. De trainingen op het Dendron College staan onder leiding van oud-Olympisch topvolleyballer Nico Freriks en sportconsulent Tom Zanders en vinden plaats op de Beachvelden bij de Dendron Sporthal. Tijdens het NK Beach op 15 en 16 juli is er een groot ‘What’s your talent’-toernooi op het strand van Scheveningen. Daar kunnen de jongens laten zien wat ze geleerd hebben.

Wil jij meer informatie over het project, neem dan contact op met Tom Zanders (t.zanders@dendron.nl)

< Terug naar nieuwsoverzicht