Actie Zo-Vital "Drink alleen water"

13 april 2017

Zo-Vital is druk bezig om leerlingen/studenten een gezondere levensstijl te laten ontwikkelen. Samen met JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) is deze week gestart met een actie om het drinken van water te stimuleren.

Water is de gezondste keuze wanneer het op drinken aankomt. Ons lichaam heeft water nodig omdat het allerlei processen voor ons regelt; onze lichaamswarmte, het vervoer van voedingsstoffen naar onze cellen en de afvoer van afvalstoffen. Niet voor niets bestaat ons lichaam voor 65% uit water. Omdat we elke dag ook water verliezen, bijvoorbeeld doordat we zweten, is het belangrijk dit water in ons lichaam aan te vullen. En dat kun je het beste doen door genoeg water te drinken. In andere dranken, zoals frisdrank en vruchtensap, zitten namelijk vaak veel calorieën. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat jongeren gemiddeld zo’n 400 kcal per dag binnenkrijgen uit gezoete dranken.

We willen de leerlingen uitdagen om 7 dagen lang alleen water te drinken. Zo hopen we iedereen ervan bewust te maken dat water drinken lekker, makkelijk en goedkoop is! Om de deelnemers op weg te helpen, delen we flesjes Spa Blauw uit bij aankoop van een broodje. Daarna zijn flessen water nog de hele week in de aanbieding en zullen we leuke tips delen op onze Facebook en Instagram om de challenge vol te houden.

Wij hopen op een geslaagde actie!

< Terug naar nieuwsoverzicht